Най-известното в света руско музикално шоу гостува отново у нас.

...
Най-известното в света руско музикално шоу гостува отново у нас.
Коментари Харесай

Хор Турецкий с безплатни концерти на площада в София и Пловдив

Най-известното в света съветско музикално шоу гостува още веднъж у нас. Прословутата група с диригент надареният маестро Михаил Турецкий ще пее и танцува за публиката на Пловдив на 24 юни, от 17.00 часа при паметника на Альоша и в София на 25 юни, от 19.00 часа, на пл. "Свети Александър Невски ".

Концертите са безвъзмездни.

Мъжкият хор е съпроводен от изящните гласове на дамската групировка SOPRANO и дружно ще предложат на публиката същински музикален спектакъл със лична истинска постановка, певческо, актьорско и хореографско майсторство.

Концертите са част от международното турне на групата под надпис UNITY SONG. Това е неповторим музикален маратон на съветската групировка, който хвърля мост сред 21 страни и сплотява с песните си разнообразни времена и пет генерации по целия свят.

Турнето минава през площадите на десетки европейски и азиатски столици и огромни градове - освен у нас, то ще мине и през Париж, Мадрид, Любляна, Виена, Братислава, Ташкент и други От 2018 до 2022г. е обиколило площадите на 16 страни - и всеки концерт е оказал помощ за другарството и културните връзки сред международните столици.

UNITY SONG е под мотото "Музика за мир и здраве ". Музикантите означават, че актуалността на сходни събития тази година е специфична и концертите зареждат хората с позитивни страсти. "Музиката лекува! Въпреки обстоятелството, че в този момент на концертите множеството фенове са с маски, ние към момента виждаме тяхната реакция - през техните очи, жестове, овации. Чувстваме реципрочност. Те се нуждаят от този балсам! " - споделят солистите на хора.

UNITY SONG е план на държавното управление на Москва, подсилен от Министерството на външните работи на Руската федерация и Obshchee Delo (lit.: Common Cause) Foundation.

"Хорът на Турецкий " се е основан от Михаил Турецкий през 1990 година Уникалният формат и изпълнителското майсторство на неговите солисти, чиито вокален диапазон обгръща четири и половина октави са в основата на международния им триумф, превзел най-големите концертни зали - от Кремълския Дворец, до Роял Алберт Хол в Лондон, Карнеги Хол в Ню Йорк и още 100 зали в други страни. Многогласието, вокалните разговори, необикновената сценография и танците на артистите са визитната картичка на ансамбъла. Широката репертоарна гама на хора предлага музикално наслаждение за всеки усет и празненство на духа, когато и където да чуете "Хорът на Турецкий ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР