Най-известното американско издание „The New York Times публикува обширна статия,

...
Най-известното американско издание „The New York Times публикува обширна статия,
Коментари Харесай

„Ню Йорк таймс“: Потенциалът на Пловдив надхвърля културата и туризма

Най-известното американско издание „ The New York Times " разгласява обширна публикация, отдадена на Пловдив. Тя разказва усещанията на журналиста Себастиан Модак, който написа за авторитетната медия. Репортерът на „ Ню Йорк таймс " прекарва една седмица в Града под тепетата в края на месец април.

В материала си Себастиан споделя, по какъв начин му е лишило няколко дни да осъзнае, че в Пловдив не всичко се върти към историята и туризма, това е жив град, който има доста „ пластове ".По думите му, Пловдив е доста повече от просвета поради хората, които работят. Точно това американският публицист вижда в квартал Капана, а биреният бар Котка и Мишка се трансформира в най-често посещаваното от него място по време на престоя му, излиза наяве от публикацията. В материала, Модак споделя още за традициите и атмосферата към Източноправославния Великден, възприятието да седиш в хилядолетен амфитеатър, Стария град,



Етнографския музей, Главната улица... Той обръща особено внимание на Пловдив като едно от 52-те места, които е наложително да посетим тази година. По думите му, календарът със събития през 2019-а в Европейската столица на културата е доста кондензиран. Официалното разкриване на Голямата базилика през есента, където се експонират повече от 21 000 квадратни метра римски мозайки, е едно съвършено стичане на събитията.Себастиан Модак е посетил няколко арт пространства, разговаряйки с изявени пловдивски създатели.



Журналистът в детайли споделя за галерията на Катрин и Веселина Сариеви, които съгласно мнозина „ са виновниците " за слагането на актуалното българско изкуство на европейската карта. Той е безапелационен, че „ без техния принос е мъчно да се каже дали изискванията за столица на културата биха били изпълнени ".

Модак се среща и с Атанас Хранов, един от най - известните пловдивски художници, който му демонстрира плана „ Седмото тепе " на Джумаята.

Себастиан в действителност е претърпял Пловдив, тъй като в края на материала, озаглавен " Римски руини? Да, само че вторият по величина град в България може да предложи доста повече ", споделя и своето персонално чувство за айляка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР