Най-голямото тържище на открито у нас – пазарът в Димитровград,

...
Най-голямото тържище на открито у нас – пазарът в Димитровград,
Коментари Харесай

Най-големият открит пазар у нас отново работи

Най-голямото пазарище навън у нас – пазарът в Димитровград, проработи на цялостни обороти.

Слаба търговия регистрират продавачите. Дори част от магазините към този момент са затворени.

Снимка: btvnovinite.bg

Една от аргументите, да няма толкоз клиенти, е че хората сега не харчат доста за облекла. А съгласно търговците, към момента има и боязън, макар ограниченията въведени на пазара.
Най-големият пазар у нас проработи пробно след повече от два месеца карантина Димитровградският пазар отвори с доста промоции
В Димитровград петък е ден за търговия на едро. Пенка Мъстева е пристигнала чак от Свищов, с цел да зареди стока. Промоции няма, само че най-малко цените не са вдигнати. „ Това, което ме интересуваше и купих, не е увеличено “, удостовери Пенка Мъстева.

Снимка: btvnovinite.bg

Ваня Димитрова има маса за пижами, която отваря за пръв път от два месеца. Изчислява, че в случай че няма оборот от най-малко 200 лв., излизането и през днешния ден на пазара ще е загуба. А клиенти няма.

Пазарът проработи при строги епидемиологични ограничения, а за спазването им следи полиция. „ Всеки един търговец би трябвало да има маска, или шлем, и би трябвало да има ръкавици и дезинфектант на масата извън “, уточни доцент Ангел Кунчев – основен държавен здравен контрольор.

Снимка: btvnovinite.bg

За да опазят себе си и клиентите, търговците употребяват и спомагателен трик – по - евтина е стоката, която не се опитва.

Според Иво Димов – кмет на община Димитровград, 100 % гаранцията няма и рискът от отварянето на пазара е съзнателен.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки, че до момента прекъсването на пазара коства доста пари на общината от неполучени наеми, в случай че търговците не съумеят да изкарат пари този месец, от кметството са склонни да разсрочат наемите им още веднъж.

Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 485 8 136 1 016 Света 5 923 214 22 307 362 393 2 592 750 Заразени* Нови Починали България 2 485 8 136 Света 5 923 214 22 307 362 393
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР