Най-голямото специализирано изложение за електрическа мобилност ще се проведе в

...
Най-голямото специализирано изложение за електрическа мобилност ще се проведе в
Коментари Харесай

Национални премиери очакват посетителите на Palace Auto Varna 2022 E-Mobility

Най-голямото профилирано ревю за електрическа подвижност ще се организира в Дворецът на културата и спорта във Варна от 25 до 28 август. Посетителите ще имат и опция да тестват обезпечените от изложителите коли, в огромна част от тях изцяло електрически, хибриди и електрифицирани. Организаторите са планували и голям брой награди.





На щанда на Alfa Romeo ще има национална премиера - Alfa Romeo Tonale, също за пръв пред родна аудитория на салон ще бъде показан FIAT Tipo Cross. Дългоочакваният стилен SUV Tonale е първа крачка към електрификация на именитата марка. Alfa Romeo Tonale е дълга 4530 мм, необятна 1840 мм и висока 1600 мм. Фаровете са адаптивни LED, създадени в съдействие с Marelli. В модела дебютира технологията Adaptive Driving Beam, която непрекъснато настройва светлинния вързоп съгласно моментната обстановка. Glare-Free High Beam Segmented Technology пък контролира снопа по този начин, че да не заслепява движещите се в насрещното придвижване.

За модела има напълно нов бензинов 1,5 литра с непосредствено впръскване под 350 бара. Предлага се в меки хибридни версии със 130 и 160 к.с. с предно предаване и 7-степенна трансмисия. Системата е 48-волтова. Във Варна ще дойде версията със 130 к.с. Топ версията е плъг-ин хибрид с 275 к.с. и пробег до 80 км с едно зареждане, както и 4х4 задвижване. В него моторът е 1,3 литра, а електромоторът с 90 кВт мощ. Батерията е 15,5 кВтч.

Интересно е, че в Tonale дебютира цифров документ за незаместим токен (NFT). Блокчейн технологията записва главните стадии от живота на автомобила и по този начин ще има неоспоримо доказателство за идващия притежател, както и по-висока стойност.

Освен Tonale и Tipo Cross, на щанда ще са ситуирани още напълно електрическия FIAT 500, една от най-продаваните коли сега в Европа, също по този начин хибридният Jeep Compass.

 

Hyundai ще вземат участие с Hyundai Tucson, който се предлага във разновидности с мек и плъг-ин хибрид, както и ДВГ, напълно електрическия Ioniq 5, мекия хибрид i30, i10 и Bayon.

Hyundai Ioniq 5 от моделната 2023 има нова 77,4 кВтч батерия, предложи серия функционалности за по-нататъшно възстановяване на преживяването при шофиране, измежду които е нова система за климатизация на батерията и странични камери за назад виждане. Моделът дебютира през февруари 2021 година като първият, основан на профилираната BEV платформа Electric Global Modular Platform. Миналата година Ioniq 5 завоюва редица награди в промишлеността с 30 победи в цяла Европа, в това число влиятелната премия Автомобил на годината 2021 в Германия. Освен това е финалист в Европейска кола на годината 2022.

 

На щанда на Haval на Palace Auto Varna e-Mobility 2022 ще бъдат изложени акцентът - хибриден Haval H6 HEV, също по този начин Haval Jolion и Haval Dargo. Първият хибриден модел на GWM – Haval H6 HEV е с 1,5-литров, четирицилиндров бензинов мотор, с турбокомпресор, смесен с двускоростен 130 кВт електродвигател и 1,8 кВтч батерия. Хибридният елемент е с комбинирана мощ от 179 кВт и 530 Нм въртящ миг, изпратени към предните колела посредством двустепенна директна хибридна трансмисия.

 Комбинираният разход на гориво е 5,2 л /100 км. Дизайнът на автомобила е впечатляващ. Издължената предна решетка му предава извънредно модерно и спортно лъчение.

Вътрешното пространство е решено в минималистичния жанр, като липсват непотребни бутони и лостове. Благодарение на трите свързани екрана, водачът когато и да е има пряк достъп до най-важната информация чрез 10‘‘ хед-ъп екран, 10,25’‘ цифров инструментален панел и 12,3‘‘ мултимедиен екран с висока резолюция.

 

Citroen показва във Варна C5 X PHEV, който бе с премиера на Автомобилен салон София. C5 X е умислен като високотехнологичен автомобил и в него са вложени най-ново потомство технологии и системи, които да улеснят водача: хед-ъп екран, дейни и пасивни асистенти, които са крачка напред към полуавтономно шофиране.

Освен като плъг-ин хибрид, клас ë-Comfort, с мощ 225 к.с. и самостоятелен пробег с нулеви излъчвания на въглероден диоксид над 50 км, моделът се предлага още и в бензинова версия, с елементи 1,2 PureTech и 1,6 PureTech. C5 X е нова покана за пътешестване, без стрес, успокоение и комфорт, с подчертана грижа за околната среда.

До него дебютира във Варна новият Citroën C5 Aircross с освежен дизайн и разпознаваем нов образ. Запазено е присъщото окачване Citroën Advanced Comfort, което е допълнено от новите Citroën Advanced Comfort седалки и най-актуалните системи за подкрепяне на водача, с цел да бъде всяко пътешестване удобно и безвредно.

C5 Aircross е един от водачите в конкурентния C-SUV сегмент, с помощта на богатото пространство, модулност и комфорт. Плъг-ин хибридната технологията на C5 Aircross обезпечава на потребителите пробег от над 50 км в изцяло електрически режим, без нездравословни излъчвания. С опцията за зареждане при 7,4 кВт като стандарт, включването в домашна 32A wall box зарядна станция разрешава на C5 Aircross PHEV да се зарежда изцяло за по-малко от два часа. Приложението за смарт телефони MyCitroën на марката улеснява планирането на зареждане или предварителното кондициониране на климатика на автомобила, както и инспекцията на равнището на зареждане или скоростта на зареждане, където и да се намирате.

Двата модела C5 X плъг-ин и C5 Aircross плъг-ин ще бъдат и също разполагаем за тестово шофиране за гости в границите на салона, както и напълно електрическия e-C4. Новият e-C4 също е част от програмата Citroën Advanced Comfort, която подсигурява повсеместен комфорт за всички пасажери на борда, снабден е с окачване Progressive Hydraulic Cushions, седалки Advanced Comfort Seats и има Smart Pad Support Citroën. Разполага с 20 дейни и пасивни системи за сигурност. Двигателят е 100% електрически 100 кВт с пробег от 350 км в цикъл WLTP. Енергичен и с високи динамични индикатори, моторът е с мощ от 136 к.с., въртящ миг от 260 Нм, разполагаем на момента, ускоряване от 0-100 км/ч за 9,7 сек. в режим Sport и оптималната скорост от 150 км/ч. Батерията на електрическия мотор с потенциал 50 кВтч е с 400 волтова система.

Освен електрифицираните модели на щанда на Citroen във Варна ще бъде и C3, към момента е един от най-продаваните модели на марката. Моделът акцентира своите разлики и капацитет за персонализация: 97 цветови комбинации на екстериора, 4 цвята на покрива, 3 цветови схеми на интериора и нови джанти. Citroën C3 е планиран да трансформира всяко пътешестване в прелестен спомен. Чувството за повсеместен комфорт на борда е подсилено от седалките Advanced Comfort.

 

Škoda ще даде на варненци за тестово шофиране напълно електрическата Enyaq iV, а топ версията Enyaq Coupé iV RS ще дебютира в града след премиерата си на Автосалон София 2022. Експонатът е най-скъпият модел на Škoda, има опционалната решетка Crystal Face, която има 131 LED светодиода. Enyaq Coupé RS iV разполага с втори мотор на предния мост, с помощта на който имат задвижване на всички колела. Мощността е 220 кВт, а оптималният въртящ миг 460 Нм. Това е първата напълно електрическа Škoda RS. Някои от отличителните ѝ характерности са подчертана динамичност на шофирането, многочислени черни дизайнерски детайли и алена светлооразителна лента по цялата дължина на задната страна на автомобила, типична за RS моделите на марката. Enyaq Coupé RS iV може единствено за 6,5 секунди да форсира от 0 до 100 км/ч и доближава оптималната скорост от 180 км/ч – 20 км/ч повече от всеки различен вид на новото купе и се предлага извънредно във величествен зелен Mamba Green цвят.

Освен тях на щанда ще могат да бъдат видени още Škoda Karoq, Kodiaq и мекия хибрид Octavia.

Във Варна идва и напълно електрическия Opel Mokka E. Моделът е с коефициент на въздушно противодействие 0,32, аеродинамични пердета и щори, издаден челен похлупак и еднаквост Opel Vizor. Отзад стоповете са завършени със същия финес. Общата дължина на колата е 4150 мм или със 125 мм повече от предходното потомство. Междуосието е повишено с 2 мм. Отвътре Mokka е първият модел с арматурно табло Pure Panel. Дизайнът е изчистен и предлага два големи екрана. Седалките са напълно дело на Opel. Сертифицирани са от немското Сдружение за здрави гърбове. Разполагате с адаптивен круз надзор с функционалност за прекъсване и потегляне. Също по този начин автоматизирано поддържане на пътната лента.

Mokka е и първият на Opel, който от момента на пазарната премиера се предлага и във вид с електрическо задвижванe, който е със 136 к.с. и 260 Нм оптимален въртящ миг. Режимите са Normal, Eco и Sport, а оптималната скорост лимитирана на 150 км/ч. Батерията с потенциал 50 кВтч обезпечава пробег до 322 км. Максимумът на зареждане с прав ток е 100 кВт, при което ще заредите до 80% от батерията за 30 мин. На изменчив ток може да зареждате с 11 кВт.

 

Peugeot продължава да показва своя преход към хибридни и електрически коли с хибридният 308, хибридният топ състезател 508 PSE и напълно електрическия e-2008. Освен тях на щанда ще бъдат ситуирани още 208 и актуализирания 3008.

Peugeot е-2008 има 345 км пробег в напълно електрически режим. Бързо ускоряване, с помощта на мигновеното предаване на въртящия миг и беззвучен мотор са единствено част от множеството преимущества на този стилен SUV. С него ще се наслаждавате на свободата да паркирате в града без ограничавания

Спортният седан Peugeot 508 PSE, усъвършенстван от спортното поделение на компанията, има впечатляващ снижен състезателен контур и порти без рамки. Разполага с бензинов мотор с два електромотора и деловитост, осигурявайки обилно пространство за пасажерите и огромен, леснодостъпен багажник.

Audi показва във Варна трио крсоувъри от семейство Q: Q3 Sportback, Audi Q5 Sportback и Audi Q7 S-line. Audi Q3 Sportback сплотява в себе си естетиката и емоционалността на Coupé с мощността и функционалността на SUV. Разнообразният подбор в региона на инфо-развлекателните системи и свързаността, както и богатото серийно съоръжение дават обещание доста наслаждение от шофирането. В гамата има дизелов TDI мотор със 150 к.с. и бензинов 2,0-литров TFSI с 230 к.с.

 Audi Q5 Sportback има ниската и полегата задна част, която акцентира наподобяващата на купе линия на покрива и придава още по-аеродинамичен тип на автомобила. Дифузорът с напречен детайл, преминаващата по цялата ширина на каросерията хромирана лайсна и спортния спойлер на задния похлупак са отговарящ свършек на общата картина. Предлаганите като алтернатива OLED светлини са разграничени на дребни, независимо управляеми сегменти с триизмерна конструкция, които разрешават ефектно възпроизвеждане на нови светлинни сюжети.

 Големият Audi Q7 предлага комфорт на първокласна ложа в интериора, място за до седем души и голям брой благоприятни условия за варианти, измежду които четиризонална климатична апаратура, озвучителна уредба Bang & Olufsen Sound System с 3D-звук и пакет многоцветно амбиентно осветяване. Изложеният Q7 S-line се предлага с бензинов и дизелов V6, надлежно с 340 и 286 к.с.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР