Най-голямото музикално турне в България рециклира! По време на концерта

...
Най-голямото музикално турне в България рециклира! По време на концерта
Коментари Харесай

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour рециклира

Най-голямото музикално турне в България рециклира! По време на концерта в Пловдив опаковките ще бъдат събирани разделно, като това ще се случи благодарение на 6-те осведомителни пункта на платформата за чиста градска среда „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “

Доброволци на платформата ще оказват помощ на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, хартиените и стъклените опаковки. Те ще коментират по какъв начин можем да използван преработването в всекидневието си и по този метод да редуцираме отпадъците си. С помощта на обозначените кошчета – жълто за пластмаса и метал, синьо за хартия, зелено за стъкло гостите на концерта ще могат единствено с една стъпка да рециклират своя боклук.

Темата за стабилно развиване и свят без боклуци навлиза от ден на ден в всекидневието ни и е хубаво, когато всеки живее с мисъл за бъдещето и това, което оставя след себе си.



Платформата „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ е основана от пловдивското съдружие „ БГ Бъди деен “. Тя включва четири съществени действия. Първата тенденция е #ПразнувамеЧисто – посредством която се поддържат уредници на събития, с цел да понижат и оползотворят отпадъците от огромните събития в Пловдив в годината на Европейска столица на културата 2019.

Във втората линия на платформата #Рециклираме2019 се основават просветителни запаси и на практика препоръки, с които жителите да бъдат стимулирани да понижат и събират разделно отпадъците си. Срещу събраните боклуци ще бъдат основани съвременни места за сядане в града.

Като трета тенденция в „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ се провежда разчистване на разнообразни зони в града, а събраните боклуци ще бъдат разграничени и предадени за оползотворяване. Темата е #ПочиствамеЗаедно.

Под мотото #ПроменямеЗаедно ще се обновят до 2 зони в града, като съответните места ще бъдат определени в съдействие с жители на Пловдив.

Платформата е подкрепена от Фондацията на Кока-Кола като част от визията й за Свят без боклуци.

Турнето Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 19 към този момент означи голям триумф в тази посока в Горна Оряховица, като гостите на концерта дружно съумяха да рециклират забележителните 85% от отпадъците. За останалите 15 % се погрижи Coca-Cola и по този метод трансформира турнето в събитие с нулев боклук.

Сега е ред на Пловдив да даде образец и да сплоти своите поданици и посетители дружно под мотото – „ да запазим Пловдив #БезОтпадъци “.

Чакаме те на 20-ти юни в Парк „ Лаута “, където с изключение на, че ще се забавляваме ще имаме опция да дадем своя принос за Свят без боклуци.

Повече информация за самодейностите „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ може да намерите в страницата на платформата във Facebook - https://www.facebook.com/aztiplovdiv/.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР