Най-голямото и най-хубавото нещо ми се случи във фотографията днес.

...
Най-голямото и най-хубавото нещо ми се случи във фотографията днес.
Коментари Харесай

Владо Карамазов по стъпките на Мария Бакалова

" Най-голямото и най-хубавото нещо ми се случи във фотографията през днешния ден. Финалист съм в състезанието на Smithsonian magazine (конкурент на " Нешънъл джиографик " ), показа Владо Карамазов.

Само съм си мечтал да стигна до финала на таза влиятелна конкуренция. Вчера получих мейл, че съм измежду 10-те определени в категориите " Хора " и " Природа ", щастливо сподели  артистът, който повече от година натрупа непрекъснати триумфи на фотографския фронт.

" На едната е характерен кадър от Родопите - дребния Юсуф от родопското село Кръстава.Светът ще го види и ще прочете късата му история, детето ще стане звезда. Дано ни изберат, ще бъде огромно достижение за България ", надява се Карамазов, чийто триумф може да се съпостави единствено с този на българската актриса Мария Бакалова, която бе номинирана за " Златен глобус " за кино, само че за жалост не го завоюва.

" В рамките на месец всеки може да ни поддържа от всяка точка на света на 24 часа по един път " , посочи изискванията на състезанието Владо. С снимка артистът и продуцент се занимава съществено повече от две години. Досега негови фотоси са оповестени на влиятелни фотографски платформи и печелят награди, само че тази е най-голямата, за която е номиниран, писа „ България Днес “.

Като артист Владо за последно игра в сериала " Дяволското гърло " по Нова тв, само че загърби " леко " театъра, по думите му. Преди три години бе последната премиера, в която взе участие - " Богът на касапницата " на Ясмина Реза, а ролята му донесе номинация за " Аскеер " за водеща мъжка роля. Карамазов е печелил номинация и за " Икар ", само че и двете статуетки до момента са му се изплъзвали.

Иначе е в топ 70 на българските звезди от списание " Форбс ", има и " Златен век " за принос в културата от Министерството на културата, както и премия " Иван Димов " за високи достижения през 2011 година Приятелите му го бъзикат, че като фотограф е по-успешен, в сравнение с като артист, въпреки да е играл в най-блестящите български спектакли, а геният му е същински скъп от феновете.

" Винаги съм обичал фотографията. С години събирах пари за това мое скъпо занимание и влагах всичко в него. Трябваха ми месеци да виждам клипчета, с цел да схвана по какъв начин се снима, да науча функционалностите на апаратите. И от първите ми фотоси, които бяха 90% брак, в този момент стигнах до номинации за най-хубавите ", удовлетворен е от себе си Владо Карамазов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР