Най-голямо увеличение на дела на изкопаемите горива в енергийния микс

...
Най-голямо увеличение на дела на изкопаемите горива в енергийния микс
Коментари Харесай

Първи сме в ЕС! Евростат посочи в какво

Най-голямо нарастване на каузи на изкопаемите горива в енергийния микс на обособените страни от Европейския съюз е регистрирано в България (+4 процентни пункта) през 2021 година спрямо 2020 година Това демонстрират последните данни по тематиката на Евростат, осведоми Нова.

От отчета на статистическата работа излиза наяве, че страните от Европейски Съюз не престават да разчитат значително на изкопаемите горива, с цел да покриват енергийните си потребности. През 2021 година тези горива образуват до 70 на 100 от общия размер на силата в Европейски Съюз, като това ниво не се трансформира по отношение на 2020 година
-->
Въпреки това, делът на изкопаемите горива в общия енергиен микс понижава доста през последните десетилетия. Той се намалява с 13 процентни пункта от 1990 година насам, най-много заради повишаването на каузи на силата от възобновими източници.

След България, най-вече през годината е повишен размерът на въглищната сила в микса в Естония, Полша и Словакия. Намаление пък е записано във Финландия, Белгия и Литва (с по -3 процентни пункта), следвани от Португалия и Дания (-2 процентни пункта).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР