“Най-голямата загуба по време на прехода бе загубата на хора.

...
“Най-голямата загуба по време на прехода бе загубата на хора.
Коментари Харесай

Захариева към българската общност в Монреал: Вие сте най-добрите ни посланици

“Най-голямата загуба по време на прехода бе загубата на хора. От една страна скърбя, че не сте в България, само че въпреки това тъкмо вие сте най-хубавите ни посланици. Където и да отида, президенти, министър председатели и министри акцентират, че надълбоко ценят гения и трудолюбието на нашите сънародници в техните страни. Надявам се част от вас да се върнете. ” С тези думи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се обърна към нашите сънародници в Канада, които се събраха да отпразнуват с нея Деня на Независимостта в българската черква “Свети Иван Рилски ” в Монреал, оповестяват от Министерството на външните работи.

Храмът е платен от българските емигранти през 2009 година, а държавното управление ни оказа помощ ремонта и основаването на българско учебно заведение там с 20 500 $.

“България е страна с положително бъдеще за вашите деца. За първи път предходната година броят на напусналите страната към този момент е еднакъв на тези, които са се завърнали. Знам, че ще отнеме време, само че се надявам следващата година завръщащите се да са повече ”, сподели още Захариева.

30-годишен мъж от публиката – Никола Цеков, съумя да развълнува първия ни посланик, откакто й заяви, че след 11 години живот в Канада счита да се върне в родината, макар че има добре платена работа и доста другари.

Външният министър поздрави нашите сънародници и с 110-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

“През тези 110 година Българският народ мина през редица трудности – тоталитарен режим, Студената война, а единствено преди няколко месеца завърши Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Може да кажем, че през днешния ден се е сбъднала фантазията на Левски България да бъде равна на другите европейски нации. Сега поддържаме и нашите сътрудници от Западните Балкани да станат част от Европейски Съюз ”, сподели тя.

Захариева и българската посланичка в Канада Светлана Етрополски обявиха, че постоянно са разполагаем на сънародниците ни за недоволства, рекомендации и подпомагане. След като децата от неделното учебно заведение и техните родители показаха богата фолклорна стратегия, външният министър, посланикът и българският консул от Отава поздравиха персонално всеки един от гостите и разговаряха дълготрайно време по повдигнати от тях въпроси в разнообразни сфери – от това по какъв начин да се усъвършенства административното обслужване до опциите за правене на бизнес сред България и Канада.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР