Най-голямата верига за кафе в света Starbucks съобщи, че пуска

...
Най-голямата верига за кафе в света Starbucks съобщи, че пуска
Коментари Харесай

„Starbucks” пуска кафе напитки със зехтин в Италия

Най-голямата верига за кафе в света „ Starbucks ” заяви, че пуска на пазара в Италия линия питиета със наличие на зехтин.

Главният изпълнителен шеф Хауърд Шулц сподели, че " непредвиденият и кадифен, усет на зехтина... укрепва кафето и остава прелестен усет ".

Starbucks wants you to give olive oil coffee a shot. Really.
— CNN (@CNN)
„ Starbucks ” е измежду огромните американски компании, които се сблъскват с спънки при опитите си да навлязат по-широко на италианския пазар на храни и питиета.

Понастоящем „ Starbucks ” има към 20 кафенета в страната.

" Сега ще има хора, които ще кажат: зехтин в кафето? Но доказателството за качеството е в чашата ", написа Шулц на уеб страницата на компанията.

" За повече от 40 години не мога да си спомня миг, в който да съм бил по-развълнуван, по-ентусиазиран ", добави той.

Фирмата възнамерява да пусне селекцията от топли и студени питиета в магазините в Южна Калифорния в Съединени американски щати тази пролет. Англия и Япония ще ги последват по-късно тази година.

Серията „ Oleato ”, която ще бъде пусната на пазара в Италия, включва ледено еспресо и лате със зехтин, " приготвено на пара с овесено мляко ".

Starbucks to begin selling coffee infused with olive oil
— The Hill (@thehill)
Ще се предлага и студено кафе, в което " копринена инфузия от зехтин екстра върджин " Partanna " ще се комбинира с ванилова пяна.

Зехтинът е основна част от средиземноморската диета, обвързвана със страни като Италия, Гърция и Испания.

Ползите му за здравето могат да се отдадат частично на мононенаситените мастни киселини, които съдържат витамини и минерали, и на полифенолите, които са микроелементи, получени от маслините.

Миналата година в платформата за шерване на видеоклипове TikTok се появи тренд " да пиеш зехтин ", като поддръжниците му твърдяха, че той има противовъзпалителни свойства.

Някои италианци приканиха за протест на „ Starbucks ”, когато тя разгласи проектите си да отвори първия си магазин в страната през 2018 година
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР