Най-голямата верига кафенета в света Starbucks обяви, че пуска линия

...
Най-голямата верига кафенета в света Starbucks обяви, че пуска линия
Коментари Харесай

Starbucks пуска кафе напитки със зехтин

Най-голямата верига кафенета в света Starbucks разгласи, че пуска линия питиета със зехтин в Италия, съобщи Би Би Си.

Главният изпълнителен шеф Хауърд Шулц споделя, че " неочакванияткадифенмаслен усет... усъвършенства кафето и остава прелестно на небцето ".

Starbucks е измежду огромните бизнеси в Съединени американски щати, които се сблъскаха с трудности, до момента в който се опитваха да се разширят на италианския пазар на храни и питиета.

Италия известна със своите самостоятелни и постоянно фамилни кафенета. В момента Starbucks има към 20 обекта в страната.

„ Сега ще има хора, които ще кажат:зехтин в кафето? Но доказателството е в чашата “,заяви Шулц на уеб страницата на компанията.

„ За повече от 40 години не мога да си спомня миг във времето, в който да съм бил по-развълнуван, по-ентусиазиран “, добави той.

Фирмата възнамерява да показа селекция от топли и студени питиета в магазините в Южна Калифорния в Съединени американски щати тази пролет.Обединеното кралство, Близкия изток и Япония ще последват по-късно тази година.

Гамата Oleato, която ще бъде пусната в сряда в Италия, включва леденоеспресо и лате със зехтин, „ задушенс овесено мляко “.

Ще има и студено варено кафе, в което „ копринена инфузия на екстра върджин масло Partanna с пяна от ванилова сладка сметана... постепенно минава през напитката “.

Зехтинът е основна част от средиземноморската диета, обвързвана със страни като Италия, Гърция и Испания.

Неговите изгоди за здравето могат частично да се отдадат на неговите мононенаситени мастни киселини, които съдържат витамини и минерали, и полифеноли, които са микроелементи, извлечени от растения.

Терминът „ пийте зехтин “ беше фешън в платформата за шерване на видео наличие TikTok предходната година, като поддръжниците споделиха, че има противовъзпалителни свойства.

Някои италианци приканиха за протест на Starbucks, когато разгласи проектите си да отвори първия си магазин в страната през 2018 година

По това време Шулц сподели: „ Ние не идваме да учим италианците по какъв начин да вършат кафе. Идваме тук със примирение и почитание, с цел да покажем какво сме научили. “

Миналата годинановината, че Domino`s Pizza напуща Италия,беше отпразнувана от много италианци.

Гигантът за бързо хранене се бореше да завоюва клиенти в родното място на пицата, откогато започва там през 2015 година

Той беше изправен пред все по-ожесточена конкуренция по време на пандемията, защото локалните заведения за хранене се записаха в платформи за доставка на храна като Deliveroo и Just Eat.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР