Най-голямата в света компания по запаси и добив на петрол

...
Най-голямата в света компания по запаси и добив на петрол
Коментари Харесай

Сауди Арамко ще намали доставките на петрол за САЩ

Най-голямата в света компания по ресурси и рандеман на нефт „ Сауди Арамко “ възнамерява да понижи доставките на „ черно злато “ за Съединени американски щати, оповестява организация „ Блумбърг “.

Американските нефтопреработващи компании са известени, че Рияд ще им достави през януари по-малко петрол, в сравнение с през предходните месеци. Тази стъпка се изяснява с решението на ОПЕК и основните страни-производителки на нефт, които се договориха да съкратят добива. „ Блумбърг “ не изключва, че износът на нефт от кралството за Съединени американски щати при започване на идната година може да доближи 582 хиляди барела на ден.

Това е най-ниският индикатор за последните 30 години. Това ниво е с 40% по-ниско от междинния размер на изнасяния нефт от Саудитска Арабия за Съединени американски щати за последното тримесечие. Ако проектите на Рияд станат факт, това ще удари по огромните американски компании „ Валеро енерджи “, „ Филипс 66 “, „ Шеврон “, „ ЕксонМобил “ и други На тях ще им се наложи да попълнят изчезналите количества с импорт от Мексико, Канада или Венецуела, оповестява „ Блумбърг “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР