Най-голямата социална мрежа Facebook тества неочаквана функция - възможност всеки

...
Най-голямата социална мрежа Facebook тества неочаквана функция - възможност всеки
Коментари Харесай

Facebook експериментира с до 5 профила на един потребител

Най-голямата обществена мрежа Фейсбук тества непредвидена функционалност - опция всеки потребителски акаунт да има до 5 разнообразни профила в платформата, заяви Bloomberg.

" За да помогнем на хората да настроят своето прекарване въз основата на ползи и връзки, тестваме метод за тях да имат повече от един профил, вързан към съответен Фейсбук акаунт ", разясняват от обществената мрежа.

Засега не е ясно какъв ще е размерът на теста - евентуално той се организира единствено в Съединени американски щати - и дали ще види бял ден на световно равнище.

Но тази функционалност нарушава главен принцип на обществената платформа - че към един акаунт има единствено един профил. И може да улесни троловете в основаването на подправени сметки. От друга страна Instagram има сходна функционалност от години, само че тази платформа на същата компания - Meta, не е насочена в такава степен към разпространение на информация.

Тестът е следващ опит на Марк Зукърбърг да направи истинската си платформа по-привлекателна за младежите - които най-често употребяват TikTok, Snapchat и други конкурентни платформи. Създателят на обществената мрежа призна, че работи точно върху такива промени, в това число и нов, по-свеж дизайн. Фейсбук от дълго време страда от равномерен спад в използването от потребителите си - съвсем всички го имат, само че доста го употребяват съвсем минимално.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР