Най-голямата смъртност е при сърдечно-съдовите заболявания, защото ако в онкологията

...
Най-голямата смъртност е при сърдечно-съдовите заболявания, защото ако в онкологията
Коментари Харесай

Пламен Теошанов: Най-голямата смъртност е при сърдечно-съдовите заболявания, а не в онкологията

Най-голямата смъртност е при сърдечно-съдовите болести, тъй като в случай че в онкологията процентът на смъртност е 14, то в сърдечно-съдовата хирургия са 65%. Това разясни в изявление за БНР Пламен Теошанов, ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация за протекция на пациентите, написа " Накратко.бг ": 

" В България се подчертава на химиотерапията, лъчетерапията, което не е най-важното, тъй като първо пациентът би трябвало да мине на онкокомитет. Успеваемостта на онкологичното лекуване в България е от 20 до 30% по-лоша от тази в Европа. Докато в някои клиники като тези в Хановер или Хайделберг има на 100% успеваемост на лекуването на избрани диагнози. Системата, финансирана от НЗОК не се интересува от качеството на лекуването ".

 
Теошанов добави, че за 2017 година има осъществени 500 тромболизи, а случаите на инсулт са 50 000, а на фона на това имаме 10 000 умрели от инсулт:

" Когато от незабавните центрове виждат, че пациентът се нуждае от тромболиза, вместо да го закарат на второ или трето равнище по подготвеност по неврология, го карат в локалната болница и му вършат какви ли не проучвания, до момента в който стане към този момент просрочен за тромболизата и в доста от тези случаи пациентите до един месец умират. Няма отговорност от незабавния център, няма отговорност от лечебното заведение ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР