Най-голямата разлика в наши дни между македонци и македонски българи

...
Най-голямата разлика в наши дни между македонци и македонски българи
Коментари Харесай

Спас Ташев: Най-голямата разлика в наши дни между македонци и македонски българи е, че едните са изменили на предците си

" Най-голямата разлика в наши дни сред македонци и македонски българи е, че едните са изменили на предците си и това е тяхно право. Но пък другите са останали правилни на идеалите на предците си и не разбирам за какво тези, които са изменили, ще не разрешават на тези, които са останали правилни, да отстояват тези идеали? " Този въпрос задава доцент Спас Ташев от Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките в своя обява във Facebook.

" Трябва да почитаме избора както на едните, по този начин и на другите, само че никога не можем да допуснем едните да постановат мнението си над другите " , написа още той.

Нататък историкът изяснява за какво в България не може да има македонско малцинство.
Спас Ташев: Има консолидация на новите политически фактори към районен съд Македония
Новина от КСНС въпреки всичко има и това е фактът, че в този момент бе основана една рамка за провеждането на политиката на България по отношение на районен съд Македон...
Прочети повече
" Защото откакто днешните македонци произлизат от българите, то този развой е протичал при характерните условия в югославска Македония, само че тези условия са отсъствали в България. Най-малкото тъй като концепцията за самостоятелна Македония се появява след Първата международна война, а Пиринска Македония е в състава на България от 1912 година, като дотогава, до момента в който е в Османската империя, няма никаква македонска политическа самородност, която вероятно да прерастне в етническа (както настояват в Скопие, за което отново имам забележки) - битката е за обща териториална автономност на Македония и Одринска Тракия, където няма нито един македонец, а духовното единение на българската нация се поддържа от Българската Екзархията посредством съществуването на единна с България система от учебни заведения, читалища и църкви. "

И дава образец с Австрия и Молдова, където в наши дни има лица с немско или румънско съзнание, само че в самите Германия или Румъния не може да има локални лица с австрийско или молдовско съзнание. " Защото то се е формирало на немска или румънска основа, само че единствено в политическите граници на Австрия или Молдова, не и отвън тях ", обяснява доцент Ташев.

Цялата обява може да прочетете тук:

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР