Най-голямата платформа за онлайн търговия OLX отчете увеличение на цените

...
Най-голямата платформа за онлайн търговия OLX отчете увеличение на цените
Коментари Харесай

Най-голямата платформа за онлайн търговия у нас отчита над 100% увеличение на цените на имотите

Най-голямата платформа за онлайн търговия OLX регистрира нарастване на цените на недвижимото имущество у нас с над 100% през август тази година по отношение на същия интервал за 2021 година Увеличението на междинната цена на парцелите за наем е 121%, а на тези цел продажба - 6%.

Според платформата по-високата междинна цена е в корелация с нарасналото търсене, по отношение на данните от предходната година. Общото завишение на междинните цени на предлаганото в платформата недвижимо имущество от януари до август 2021 година е 15,25%, по отношение на същия интервал за тази година.

Ежегодно нарастване се следи на междинната цена в категория " Електроника ", което е в размер от 6,62%. Ръстът на цените на

домакинските уреди за интервала август 2021 година е с над 30%, по отношение на август 2022 година като хладилници и фурни, а преносими компютри, телефони и тв приемници бележат спад.

" Когато става въпрос за категория " Електроника ", не виждаме връзка сред междинната цена и търсенето и предлагането. Пиковете в междинната цена се случват в месеци със приблизително търсене и предложение. При хладилниците най-големият скок е в интервал със приблизително търсене и предложение, до момента в който при фурните нарастването за последните три месеца кореспондира с тяхното покачване. " - разяснява Павлин Даскалов, Маркетингови интервенции в OLX.

Автомобилна категория

За август междинните цени на предлаганите в платформата гуми регистрират растеж от 22%, а тези на джанти - от 42,5%. Първият огромен скок е през март 2022 година, като той е обвързван с увеличеното сезонно търсене и предложение.

Все отново има наклонност за спад на цените в категория " Автомобили, каравани и лодки " от 81%, до момента в който търсенето е на съвсем същите равнища по отношение на предходната година. Има лек спад в предлагането, само че това се дължи на понижения импорт и по-малкото покупко-продажби с коли.

Понижение има и при автомобилните елементи и аксесоари - в размер от 67%, като още веднъж търсенето е на съвсем същите равнища по отношение на предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР