Най-голямата платформа за онлайн пазаруване Amazon изобилства от хиляди фалшиви

...
Най-голямата платформа за онлайн пазаруване Amazon изобилства от хиляди фалшиви
Коментари Харесай

Amazon е пълен с хиляди фалшиви ревюта

Най-голямата платформа за онлайн извършване на покупки Amazon изобилства от хиляди подправени мнения за артикули, които се продават там.

Хилядите погрешни ревюта са целели да оказват помощ на непопулярни марки да си намерят място измежду най-предпочитаните артикули от потребителите. Те са намирали място в първите резултати от търсенето, излиза наяве от изследване на английската консултантска група Which?, представен от CNBC.

Според отчета от подправените позитивни ревюта не е ставало ясно дали индивидът, който е писал отзива, е закупил стоката от Amazon или другаде.

Само за един ден оптимално високите оценки с 5 звезди са били стотици. А постоянно под един артикул са се появявали мнения за напълно различен продукт. Which? е направила опит да потърси в Amazon 14 софтуерни продукта, от които слушалки, смарт часовници и други портативни устройства. Първата страница с показаните резултати за слушалки, при заложен филтър за най-високи мнения, демонстрира марки, които софтуерните специалисти на Which? в никакъв случай не са чували.

Почти 71% от показаните резултати на първа страница са били с допустимо най-високите мнения. 90% от тях въобще не са били тествани. Чифт слушалки от непозната марка имат 439 отзива, от които всички са с 5 звезди, непроверени и оповестени в един и същи ден.

Ситуацията за други софтуерни артикули наподобява по същия метод. От Amazon са споделили, че компанията влага запаси, с цел да отбрани сигурността на платформата.

97% от купувачите разчитат на отзивите, с цел да създадат своя избор за покупка съгласно Which? А по данни на изследване на Университета Нортуестърн ревютата могат да усилят продажбите на даден артикул с 380 %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР