Най-голямата парламентарнo представена политическа сила Има такъв народ започна преговори

...
Най-голямата парламентарнo представена политическа сила Има такъв народ започна преговори
Коментари Харесай

Тошко Йорданов след преговорите с ДБ: Спрете да набутвате ДПС, това ще е правителство на една партия

Най-голямата парламентарнo показана политическа мощ " ИТН " стартира договаряния и съвещания за съставяне на държавно управление. Първата среща на Има Такъв Народ беше с обединението " Демократична България " и се организира в постройката на Народното събрание. Тя беше избрана като градивна.

" Нека да свърши цикълът от диалози с останалите политически сили, с цел да забележим какво е допустимо и невероятно от гледна точна на парламентарна настройка и по-късно ще имаме нови диалози. От значимите тематики не открих основни разминавания сред нас и Има Такъв Народ ", съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, който дружно с Тошко Йорданов даде изявление пред медиите.

" За имена не сме говорили. Целта на този диалог не беше да приказваме за съответни имена, тъй че не знам за какво има такива упования ", отговори на публицистите Иванов.

" Право на мандатоносителя е да договаря с който желае. Нашата цел въпреки всичко е държавно управление, което е оптимално отдалечено от Движение за права и свободи ", безапелационен беше съпредседателят на Демократична България.

" Ако има държавно управление, то обективно ще бъде държавно управление на една партия, държавно управление на малцинството. Няма да е коалиционнно държавно управление, престанете да спекулирате с Движение за права и свободи. Престанете. Те биха могли да гласоподават за това държавно управление – и Българска социалистическа партия, и Демократична България, и " Изправи се! Ние идваме! Спрете да набутвате Движение за права и свободи или ГЕРБ ", отбелаза на собствен ред Тошко Йорданов.

Бел.ред.
И двете партии, и, нa думи се борят зa мaжoритaрния вoт и имaт цялостно болшинство с oбщo 128 дeпутaтa. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР