Най-голямата опозиционна партия във Великобритания - Лейбъристката, ще поиска предсрочни

...
Най-голямата опозиционна партия във Великобритания - Лейбъристката, ще поиска предсрочни
Коментари Харесай

Великобритания с предсрочни избори, ако Тереза Мей се провали в преговорите

Най-голямата опозиционна партия във Англия - Лейбъристката, ще изиска предварителни парламентарни избори, в случай че министър председателят реакционер Тереза Мей не контракти задоволително положително съглашение за връзките с Европейския съюз след Брекзит. „ Ще предизвикаме държавното управление да отговори на нашите условия за работните места, за виталния стандарт и за околната среда и в случай че то не успее да ги извърши ще желаяме парламентарни избори “, съобщи лидерът на лейбъристите Джереми Корбин, представен от организация Ройтерс.
Проведената тази седмица среща на английския министър председател с европейските водачи в Залцбург завърши без резултат по главните противоречиви въпроси - комерсиалните връзки и ирландската граница след Брекзит. Крайният период, който 28-те си сложиха за превъзмогване на различията, изтича на 18 октомври.
Междувременно екипът на английския министър председател Тереза Мей стартира подготовка за осъществяване на предварителни парламентарни избори през ноември, заяви вестник " Съндей Тайм ", цитирайки двама от нейните близки сътрудници. Целта на изборите е приемането на поддръжка на позицията на Мей по Брекзит и запазването на премиерския й стол.
Както написа вестникът, тласък за такова решение бе неофициалната среща на върха в Залцбург. Целта на предварителните избори е да притегли публичната поддръжка за новия проект за деяние по Брекзит, добавя изданието.
Вестникът написа също, че обкръжението на Мей е решило да понижи вътрешната съпротива против министър-председателя до хипотетичните избори. Според обявата, един от доближените й министри е декларирал, че Мей евентуално ще подаде оставка през лятото на 2019, в случай че членовете на кабинета не се опитат да я сменят в този момент.
Англия ще напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година Преговорите за изискванията на евакуиране на Англия от Европейски Съюз не престават от лятото на предходната година и към момента не са довели до забележителен прогрес. Наскоро в английските медии се появиха подозрения, че резултатът от договарянията може да бъде неналичието на съглашение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР