Най-голямата опозиционна коалиция в Полша започна в събота своята кампания

...
Най-голямата опозиционна коалиция в Полша започна в събота своята кампания
Коментари Харесай

Полската опозиция предупреди за опасност от излизане от ЕС

Най-голямата опозиционна коалиция в Полша стартира в събота своята акция за изборите за Европейски парламент идващия месец, като предизвести, че ръководещата евроскептична партия " Право и правдивост " може в последна сметка да извади страната от Европейския съюз, съобщи " Ройтерс ".

Повечето поляци поддържат оставането в Европейски Съюз, а " Право и правдивост " в никакъв случай не е призовавала за излизане на Полша от общността. Според опозицията обаче острата изразителност на партията против Европейски Съюз и поредицата разногласия с Брюксел вършат вероятно излизане на Полша по-близко.

Лидерите на опозиционната Европейска коалиция обявиха, че гласуването за Европейски парламент през май съставлява сериозен избор за бъдещето на страната. " Предстои огромен избор: или мощна, богата, демократична Полша в мощна Европа, или това, което виждаме през днешния ден - партийна страна, която е напът да напусне Европейски Съюз ", сподели Гжегож Схетина, който оглавява центристката партия " Гражданска платформа ", участваща в Европейската коалиция.

" Предстоят ни избори за Европейски парламент, които са най-важните избори от 1989 година Сега залогът е още по-голям ", сподели той на конференция на опозиционната коалиция, имайки поради изборите преди 30 години, белязали връщането на демокрацията.

Проучване на публичното мнение този месец сподели, че 88 % от поляците биха дали своят вот срещу излизане от Европейски Съюз, в случай че в Полша бъде създаден референдум като този във Англия за участието в общността. Социологически данни предвиждат поддръжка от 39 % за " Право и правдивост " на европейските избори против 36.5 % за Европейската коалиция. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (206)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР