Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа смята да увеличи средната цена

...
Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа смята да увеличи средната цена
Коментари Харесай

Ryanair обяви сериозно увеличение на цените на самолетните билети

Най-голямата нискотарифна самолетна компания в Европа счита да усили междинната цена на билет до 50 евро

„ Средната цена на билета на Ryanair евентуално ще се увеличи от 40 на 50 евро през идващите пет години ", съобщи шефът на компанията за Германия Андреас Грубер пред Deutsche Presse-Agentur, представен от .  

Авиокомпанията се застрахова против покачващите се цени на петрола с финансови фючърси и купува на ниска цена керосин на склад, само че не може да компенсира изцяло покачващите се цени на горивата, сподели Грубер. Още в средата на август шефът на Ryanair Майкъл О'Лиъри разгласи, че времето на извънредно евтините полети е отминало. 

В същото време в изискванията на икономическа рецесия самолетната компания смята, че има преимущества пред по-скъпите си съперници. „ В изискванията на криза повече хора ще обръщат внимание на цената на билета ", споделя Грубер. 

Мениджърът на Ryanair Грубер не има вяра, че пътуването със аероплан е изгубило имиджа си измежду хората поради хаоса през лятото с редиците анулирани полети, дългите опашки пред гишетата и изгубения багаж. „ Наблюдаваме непрестанно високо равнище на очакване за ваканционни пътувания “. В Германия обаче Ryanair към момента не е компенсирала провалите от пандемията: Според Грубер най-голямата нискотарифна самолетна компания в Европа чака за федералната република 14,7 млн. пасажери през актуалната финансова година, което е с към една трета по-малко, в сравнение с през 2019/2020 година, когато те са били 21 млн. „ Непрекъснато работим за превъзмогване на тази разлика и към момента виждаме огромен капацитет “.

Ryanair не е единствената компания, която покачва цените. Lufthansa към този момент се възползва от тренда през последните месеци и разгласи по-високи цени на билетите до края на годината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР