Най-голямата наркооранжерия в област Велико Търново беше разбита тази нощ

...
Най-голямата наркооранжерия в област Велико Търново беше разбита тази нощ
Коментари Харесай

Разбиха огромна и супермодерна наркооранжерия в бивш птицекомбинат |

Най-голямата наркооранжерия в област Велико Търново беше разрушена тази нощ при профилирана полицейска интервенция в бивше дружество за преправка на птиче месо в Горна Оряховица.

Според Министерство на вътрешните работи оборудването е супермодерно направено.

Задържани са двама мъже от София и Арбанаси, на които следва да бъдат повдигнати обвинявания. Задържаната марихуана е за стотици хиляди лв..

В три халета чартърен арестуваните мъже – 32-годишен софиянец и 30-годишен от великотърновското село Арбанаси, са отглеждали при специфични условия големи количества коноп, уточни шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Машов.

„ Бяха открити към 14 кг суха растителна маса. Бяха открити още две пространства, в които имаше безусловно цялостен цикъл на развъждане на 1000 растения, които се обгрижваха от тези две лица “, сподели той.

Пазарната стойност на конфискуваната суха марихуана е над 70 хиляди лв., следва претегляне и оценка на зелената листна маса, уточни окръжният прокурор Христо Христов.

За развъждане на растения от рода на конопа законът планува отнемане от независимост до пет години и санкция до 10 хиляди лв., а за държане на наркотични субстанции за разпространяване наказването е до осем години и санкция.

Разследването по случая продължава. Предстои да се обясни къде е пласиран опиатът и дали наркооранжерията е била част от верига за произвеждане на марихуаната.

Според проверяващите горнооряховската наркооранжерия с лаборатория е най-голямата в региона. Тя е четвъртата, която беше разрушена през тази седмица в района.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР