Най-голямата легенда на световния баскетбол Майкъл Джордан ще бъде човекът,

Най-голямата легенда на световния баскетбол Майкъл Джордан ще бъде човекът, ...

Майкъл Джордан ще въведе Коби Брайънт в Залата на славата


Най-голямата легенда на световния баскетбол Майкъл Джордан ще бъде човекът, който ще държи реч по повод встъпването в "Залата на славата" на Националната баскетболна асоциация на Коби Брайънт, обяви ръководството на "Залата на славата". Церемонията по приемането на Клас 2020, който освен Брайънт включва и други велики баскетболисти като Тим Дънкан и Кевин Гарнет, ще се състои на 15 май.

Брайънт, смятан от мнозина за един от най-великите играчи на всички времена и своеобразен наследник на Джордан, ще бъде приет посмъртно в "Залата на славата". Петкратният шампион в НБА загина на 41-годишна възраст през януари миналата година в хеликоптерна катастрофа заедно с осем други, като сред жертвите бе и дъщеря му Джиджи.

За Клас 2020 организаторите на церемонията са помолили още през 2017 година новоприетите членове да посочат друга легенда на играта, която да държи реч от тяхно име и тогава Брайън е избрал Джордан - шесткратен шампион в НБА с Чикаго Булс, пред дългогодишния треньор и на двамата Фил Джаксън.

Освен за Брайънт, Джордан ще държи реч и за дългогодишната треньорка на женския отбор на университета Бейлър Ким Мълки. Коби Брайънт е 18-кратен участник в "Мача на звездите".

Той прекрати кариерата си през 2016 година след 20 сезона с екипа на Лос Анджелис Лейкърс. Гардът е четвърти във вечната класация по отбелязани точки след Карийм Абдул-Джабар, Карл Малоун и ЛеБрон Джеймс.

Източник: fakti.bg