Най-голямата легенда на световния баскетбол Майкъл Джордан ще бъде човекът,

...
Най-голямата легенда на световния баскетбол Майкъл Джордан ще бъде човекът,
Коментари Харесай

Майкъл Джордан ще въведе Коби Брайънт в Залата на славата

Най-голямата легенда на международния баскетбол Майкъл Джордан ще бъде индивидът, който ще държи тирада във връзка встъпването в " Залата на славата " на Националната баскетболна асоциация на Коби Брайънт, разгласи управлението на " Залата на славата ". Церемонията по приемането на Клас 2020, който с изключение на Брайънт включва и други велики баскетболисти като Тим Дънкан и Кевин Гарнет, ще се състои на 15 май.

Брайънт, считан от мнозина за един от най-великите играчи на всички времена и самобитен правоприемник на Джордан, ще бъде признат посмъртно в " Залата на славата ". Петкратният първенец в НБА почина на 41-годишна възраст през януари предходната година в хеликоптерна злополука дружно с осем други, като измежду жертвите бе и щерка му Джиджи.

За Клас 2020 уредниците на церемонията са помолили още през 2017 година новоприетите членове да посочат друга легенда на играта, която да държи тирада от тяхно име и тогава Брайън е избрал Джордан - шесткратен първенец в НБА с Чикаго Булс, пред дългогодишния треньор и на двамата Фил Джаксън.

Освен за Брайънт, Джордан ще държи тирада и за дългогодишната треньорка на женския тим на университета Бейлър Ким Мълки. Коби Брайънт е 18-кратен участник в " Мача на звездите ".

Той приключи кариерата си през 2016 година след 20 сезона с екипа на Лос Анджелис Лейкърс. Гардът е четвърти във безконечната ранглиста по маркирани точки след Карийм Абдул-Джабар, Карл Малоун и ЛеБрон Джеймс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР