Най-голямата криптоборса в света - Binance, пуска основан на технологията

...
Най-голямата криптоборса в света - Binance, пуска основан на технологията
Коментари Харесай

Венера ще конкурира Везни в света на криптовалутите

Най-голямата криптоборса в света - Binance, пуска учреден на технологията blockchain отворен план "Venus " ( "Венера "), чиято цел е да създаде местни постоянни криптовалути по света. В публично известие, оповестено на 19 август, компанията заявява, че се намира в чудесни пазарни позиции, които й разрешават да сътвори такава валутна екосистема.Прави го въз основа на своята към този момент съществуваща обществена блокова технология - Binance Chain, а също на необятната си потребителска база и на одобрените ограничения, съобразени с условията за сигурност на финансовите регулатори.

Борсата осведоми, че желае да си партнира с държавни управления, с корпорации, с софтуерни компании и с други планове в региона на цифровите пари и на технологията blockchain, с цел да създаде екосистемата на новата валута, до която ще имат достъп и развити, и разрастващи се страни. Визията на Binance за плана (според формалното съобщение) е да "изгради нов отворен алианс и постоянна общественост от сътрудници с потвърдено въздействие на международната сцена ".

Binance Chain към този момент работи с няколко типа криптомонети, с закрепен към национални активи курс. Сред тях са цифровите пари, обвързани с Bitcoin (BTCB), както и Binance BGBP Stable Coin с закрепен курс към английския паунд. Binance оповестява, че ще укрепи съществуващата си инфраструктура и опит с разнообразни регулаторни режими, с цел да сплоти системата си за надзор на риска и да построи многоизмерна мрежа за съдействие за плана си Venus.

Очевидно, новото амбициозно мероприятие на Binance ще се конкурира непосредствено с проектите на медийния колос "Фейсбук " да пусне обвързаната със съществуващи твърди валути криптомонета - Libra (Везни), която ще "захрани " световната мрежа за разплащания, заложена в трите приложения на компанията: WhatsApp, Messenger и Instagram. С избора на името "Венера " Binance навлиза и във водите на астрологията както на плана "Везни " на "Фейсбук ", по този начин и на борсата Gemini (Близнаци) и на $ Gemini на близнаците Уинкълвос.



Английският информативен източник Verdict пък заяви на 20 август, че най-голямата японска платформа за приветствени картички Amaten ще пусне на пазара цифровизирани картички. Това ще стане взаимно с компанията Aelf, предлагаща създадена въз основа на технологията blockchain мрежа. Тя е една от 30-те сходни компании, сертифицирани от Китайския институт за стандартизация на електронните технологии. Amaten възнамерява да построи структурата си въз основа на платформата на Aelf, с цел да "дигитализира " картичките си за подарък, с което ще им даде опция да бъдат обменяни и ръководени чрез blockchain. Японците считат, че тази самодейност ще разреши да се проследят картичките от издателите им до клиентите и по този начин да се понижат кражбите и измамите.

Verdict прави оценка бранш на приветствените картички в световен размер на 340 милиарда щ. $, като единствено в Япония той е на стойност 21 милиарда $. Amaten има намерение в началото да пусне платформата в Япония и след това да разшири активността си в Южна Корея и в Китай, а по-късно и в други елементи от света.

Компанията за база данни Crunchbase твърди, че сега Amaten е най-големият пропагандатор на приветствени картички в Япония със 70% пазарен дял и над 70 хиляди регистрирани консуматори. По информация на Verdict пък компанията има годишна облага от 110 млн. щ. $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР