Най-голямата корпорация за млечни продукти в Австралия Saputo Dairy Australia

...
Най-голямата корпорация за млечни продукти в Австралия Saputo Dairy Australia
Коментари Харесай

Известно сирене падна жертва в борбата срещу расизма

Най-голямата корпорация за млечни артикули в Австралия Saputo Dairy Australia бе принудена да преименува едно от най-известните си сирена под натиска на деятели против расовата дискриминация, които от години стачкуват против името му, оповестява американският новинарки канал CNN, предава "Фокус ".

Популярното сирене, което се продава в Австралия повече от 80 години под марката Coon Cheese, в този момент се назовава Cheer Cheese. Продуктът в обновена опаковка ще се появи в австралийските супермаркети през юли тази година, оповестява CNN.

Saputo Dairy Australia е най-голямата млекопреработвателна компания в страната. Миналата година управлението на компанията реши да ребрандира линията си сирена, като се причисли към други огромни хранителни компании, които бяха принудени да преименуват някои от най-известните си артикули под натиска на новите трендове, се отбелязва в публикацията.

Според представители на компанията известното сирене Coon е кръстено на неговия създател Едуард Уилям Кун. През последните десетилетия обаче това име е непрекъснато подложено на критика. Местният деятел Стивън Хаган води акция против името на продукта повече от 20 години, потвърждавайки, че марката отразява обидния диалект, употребен за обозначаване на туземци и други хора с цвят, друг от белия.

От Saputo обявиха, че ребрандирането би трябвало да „ отстрани расизма ", а новото име на сиренето е предопределено да подхожда на „ настоящите възгледи и вероятности ". Както обясниха представители на компанията, това известно сирене се създава „ за всички " без ограничавания и точно това ще бъде отразено в новото име.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР