Най-голямата икономика в Европа почти сигурно се насочва към рецесия

...
Най-голямата икономика в Европа почти сигурно се насочва към рецесия
Коментари Харесай

Войната и COVID-19 струват 420 милиарда евро на Германия

Най-голямата стопанска система в Европа съвсем несъмнено се насочва към криза през 2023 година

Пандемията от COVID-19 и войната на Владимир Путин в Украйна групово костват на немската стопанска система 420 милиарда евро, демонстрира изследване, представено от Reuters.

Донякъде високите държавни разноски в интервала 2020 – 2022 година са противодействали на отрицателните фактори, само че частното ползване е намаляло с към 400 милиарда евро заради локдауните и обвързваните с инфлацията загуби в покупателната дарба, сподели Германският стопански институт (IW), който организира изследването, предаде .

„ През трите спешни години вложения от 125 милиарда евро не се материализираха, което трайно натежава върху просперитета “, се показва още в проучването.

Германското държавно управление и икономисти са единомислещи, че тази зима най-голямата стопанска система в Европа се насочва към криза.

В момента държавното управление чака спад от 0.4% на действителния БВП (БВП) през 2023 година, до момента в който индустриално-търговската камара DIHK съобщи в сряда, че немските компании чакат стопанската система да се свие с към 3% през идната година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР