Най-голямата германска петролна и газова компания Wintershall Dea обяви прекратяване

...
Най-голямата германска петролна и газова компания Wintershall Dea обяви прекратяване
Коментари Харесай

Най-голямата германска нефтогазова компания напуска Бразилия

Най-голямата немска петролна и газова компания Wintershall Dea разгласи преустановяване на всички свои интервенции в Бразилия и закриване на офиса си в Рио де Жанейро, заяви Интерфакс.

В Бразилия Wintershall Dea има дялове в 9 лиценза за находищата Potiguar, Ceara, Campos и Santos. Те бяха закупени на търгове през 2018 и 2019 година и до момента Wintershall Dea няма неизпълнени отговорности във връзка с геологопроучвателни работи или финансови интервенции по отношение на тях, съгласно известие на компанията.

Освен това, немската компания продаде своите активи за рандеман на шистов петрол в Аржентина, като резервира присъединяване си в аржентински газови планове.

Wintershall Dea Argentina SA реализира съглашение с Vista Oil & Gas и S.A.B. de C.V. за продажба на 50%-ните дялове в блоковете Aguada Federal и Bandurria Norte в аржентинската провинция Неукен. Общата сума по договорката е 140 милиона $. Преди това Vista бяха купили другата половина в посочените концесии и в този момент компанията е единствен ползвател.

В Аржентина Wintershall Dea ще се концентрира върху добива на газ. В Неукен Wintershall Dea създава блока Aguada Pichana Este взаимно с TotalEnergies, YPF и Pan American Energy.

Край крайбрежията на остров Огнена земя (Tierra del Fuego) се приготвя създаването на плана Fenix ​​(с оператор TotalEnergies и сътрудници - Wintershall Dea и Pan American Energy), за който скоро следва взимане на дефинитивно капиталово решение.
 Президентът на Бразилия желае да приватизира нефтогазовата компания Petrobras
Президентът на Бразилия желае да приватизира нефтогазовата компания Petrobras

Цените на горивата в страната нарастват стремително
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР