Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa отменя около 900 вътрешни и европейски

...
Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa отменя около 900 вътрешни и европейски
Коментари Харесай

Lufthansa отменя около 900 полета заради недостиг на персонал

Най-голямата немска самолетна компания Lufthansa анулира към 900 вътрешни и европейски полета през юли заради дефицит на личен състав. Това заяви организация " Блумбърг ".

Отменените полети, планувани за петък, събота и неделя, съставляват към 5% от нормалния потенциал на самолетната компания през уикенда. Компанията акцентира, че Lufthansa се бори с проблемите, които засягат европейските самолетни компании по време на възобновяване от рецесията, породена от епидемията от ковид.

" Цялата авиационна промишленост, изключително в Европа, сега страда от съкращения на личния състав ", се споделя в изказване на Lufthansa. " Това се отнася за летищата, организациите за наземно обслужване, контрола на въздушното придвижване, както и за самолетните компании. "

Компанията съобщи, че европейските самолетни компании бързат да усилят броя на местата и полетите, защото търсенето е повишено след анулацията на рестриктивните мерки за пътешестване, които продължиха две години от началото на пандемията. Авиокомпанията планираше до 2022 година да разполага с потенциал, еднакъв на 75% от равнищата през 2019 година

Карстен Шпор, основен изпълнителен шеф на самолетната компания, съобщи предишния месец, че разтърсванията на пазара на труда са нарушили съществено проектите на компанията за лятото. Летищата, самолетните компании и групите за наземно обслужване редуцираха работни места по време на рецесията и в този момент се борят да наемат нов личен състав.

Германският летищен оператор Fraport също предизвести, че дефицитът на личен състав може да докара до съществени закъснения на полетите в родния център на Lufthansa.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР