Най-голямата британска верига супермаркети Tesco ще създаде допълнителни 16 хил.

...
Най-голямата британска верига супермаркети Tesco ще създаде допълнителни 16 хил.
Коментари Харесай

Tesco назначава 16 хил. нови служители

Най-голямата английска верига супермаркети Tesco ще сътвори спомагателни 16 хиляди нови непрекъснати работни места, с цел да подкрепи изключителния напредък на онлайн бизнеса си, съобщи „ Ройтерс “.

Компанията ще търси админи на потребителски поръчки, водачи, както и чиновници за магазините и центровете за доставка, като се чака множеството позиции да бъдат запълнени от краткотрайно назначени служащи, включили се при започване на пандемията от COVID-19.

Миналия месец от немските вериги Aldi и Lidl също обявиха, че до края на 2020-а ще основат надлежно 1200 и 1000 работни места във Англия, защото не престават да отварят нови физически обекти и усилват пазарния си дял. Друг огромен състезател в промишлеността – холандската Ahold Delhaize, означи по-рано през август, че е назначила над 45 хиляди души в международен мащаб през второто тримесечие на годината.

Продажбите на хранителни артикули на Острова се повишиха по време на изключителното състояние, само че с разхлабването на ограниченията към този момент се възстановяват, сочи отчет на изследователската компания Kantar.

Отварянето на нови работни места може да притегли чиновници от по-силно наранени от коронакризата промишлености, като хотелиерството и ресторантьорството, туризма и други.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР