Най-голямата банка в България - УниКредит Булбанк, има нов главен

...
Най-голямата банка в България - УниКредит Булбанк, има нов главен
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк има нов главен изпълнителен директор

Най-голямата банка в България - " УниКредит Булбанк ", има нов основен изпълнителен шеф. Междувременно Теодора Петкова, която беше отпред на финансовата институция до момента, ще продължи да управлява подразделението на италианската UniCredit в района на Източна Европа.

На управителната позиция в българската банка застава Цветанка Минчева, която става и ръководител на Управителния съвет.

" Надзорният съвет на УниКредит Булбанк гласоподава през днешния ден назначението на Цветанка Минчева за ръководител на Управителния съвет и Главен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк. Назначението предстои на утвърждение от Българската национална банка и регистрация в Търговския указател. След приемане на всички утвърждения от регулаторите и регистриране по партидата на банката в Търговския указател, Цветанка Минчева публично ще заеме новата позиция ", се споделя в публично известие на финансовата институция.

Към момента Минчева е заместител основен изпълнителен шеф на UniCredit в Румъния. Тя ще поеме поста от Теодора Петкова, която при започване на май беше назначена за шеф на UniCredit за Източна Европа и дава отговор за бизнеса на групата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Румъния и Сърбия и отчасти за Русия.

До регистриране на назначението на Цветанка Минчева в Търговския указател, Теодора Петкова ще извършва двете позиции на ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на " УниКредит Булбанк ".

" Много се веселя, че Цветанка поема нова роля, откакто сполучливо мина през висши мениджърски позиции в УниКредит както в България, по този начин и в Румъния, като постоянно е демонстрирала мощна ангажираност и фокус върху резултатите ", разяснява Теодора Петкова.

Цветанка Минчева стартира кариерата си в " УниКредит " в България като стажант през 2001 година. През годините е заемала разнообразни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за създаването и развиването на различните канали в банката.

От септември 2013 година до края на 2017 година е шеф " Банкиране на дребно " и член на УС в " УниКредит Булбанк ". От юли 2020 година тя заема длъжността заместител основен изпълнителен шеф на UniCredit в Румъния.

Има икономическо обучение, приключила е и MBA стратегия по интернационален бизнес в MIB School of Management в Италия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР