Най-голям брой българи учат английски, немски, испански, френски и италиански

...
Най-голям брой българи учат английски, немски, испански, френски и италиански
Коментари Харесай

Българското приложение за изучаване на езици Worddio вече има 34 000 инсталации от почти всички държави по света

Най-голям брой българи учат британски, немски, испански, френски и италиански език. Сред останалите националности най-вече консуматори има от Англия, Русия, Гърция и Испания, а още на шестия месец в целия свят има едвам 10 страни, от които няма сваляния на приложението
Година след своето основаване българското мобилно приложение за проучване на непознати езици Worddio към този момент има 34 000 съоръжения, направени в съвсем всички страни по света. Броят на регистрациите пък е достигнал 22 158. Апликацията е налична за мобилните платформи Android и iOS. Тя предлага над 270 000 думи и изречения, записани на 34 езика от истински носители на речта, подредени в групи по равнища и тематики. По този метод приложението покрива над 90% от популацията и езиците, които се приказват всеобщо на планетата. То се нарежда като самобитна мобилна версия на известните флаш карти за учене на езици, само че в аудио формат, което разрешава на учещия да чува вярното наречие на всяка дума.

„ Създадох Worddio с цел да отговоря на напълно действителен проблем, пред който се изправих и аз преди няколко години. Тогава се наложи незабавно да подобря своя британски език и посещавах редица курсове както в България, по този начин и в чужбина “ – споделя Иван Манев, създател на започващия план. Идеята за приложението му идва точно на едно от тези езикови образования в Малта, когато той стартира да търси мобилни приложения за езиково образование, само че открива, че всички съществуващи имат детайл на интерактивност. Това изисква ангажирането на потребителя и изключва опцията да се употребяват примерно по време на шофиране, вървене или други ежедневни действия.
„ Установих, че липсва приложение, което да е ориентирано към заетите хора и да им разрешава да учат в придвижване. Затова взех решение, че това е добра пазарна ниша и мога самичък да основа такова. Отзивите от приятелите и фамилията ми потвърдиха моята положителна настройка и по този начин през 2013 година се заех с реализацията на плана “ – прибавя още Иван Манев.
Той минава през редица премеждия, сполучливо присъединяване в надпреварата за бизнесмени StartUP Weekend, основава една първична версия на приложението, от която по-късно се отхвърля. В настоящия си тип то започва през ноември 2017 година. Днес – тъкмо година по-късно към този момент има 34 000 консуматори от България, Англия, Германия, Русия, Съединени американски щати, Гърция, Румъния и доста други страни, a ползата непрестанно нараства. Освен, че улеснява заучаването на нови думи с вярното им наречие, приложението икономисва и доста време, позволявайки даже на най-заетите хора да го употребяват пълноценно до момента в който са в придвижване. Показателно за интереса към приложението е, че още на шестия месец в целия свят има едвам 10 страни, от които то не е свалено нито един път. Съвсем неотдавна тя завоюва и третото място в категория Мобилни приложения на състезанието Сайт на годината 2018.
Най-голям брой консуматори са показали като собствен майчин език български (75%), следван от британски (9%), съветски, гръцки и испански – с по 2 %. Най-много от тях учат посредством приложението британски език (59%), следван от немски (10%), испански (6%), френски и италиански – с по 4 %. Статистиката за българските потребителите пък демонстрира, че 71% от тях са избрали да учат британски език, 11% – немски език, 6% – испански език и по 3% – френски и италиански език
Другата по-значима група – тази на англоговорящите консуматори – учи най-вече испански език (18%), следван от френски (13%), немски (11%), италиански и корейски с по 7%, както и японски език с 6 %. Средно прекараното време в приложението е 5.3 минути, а оптималният брой на неповторимите месечни консуматори, употребявали Worddio в избран месец, е 8790. Във възрастово отношение доминират учащите се сред 35 и 44 години, следвани от тези на възраст сред 25 и 34 години, както и тези сред 45 и 54 години. 53.3% от потребителите на приложението са дами, а 46.7% – мъже.

Иван Манев е уверен, че през идващите години потребността от сходни езикови приложения ще нараства. Според него навлизането на изкуствения разсъдък в този сегмент няма по какъв начин изцяло да обезсмисли знаенето на непознати езици и да го замести с образован програмен продукт за преводи в действително време. „ Всеки език и всяка просвета си имат своите особености, които няма по какъв начин да бъдат предадени напълно от изкуствен интелект. Затова и в обозримо бъдеще потребността да знаем непознати езици няма да изчезне “ – уверен е започващият бизнесмен. В бъдеще той възнамерява да разшири опциите и обсега на своето приложение, да го интегрира по-тясно със характерните потребности на езиковите учебни заведения и школи, както и да сътвори общности от консуматори по градове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР