Най-големият външен инвеститор в Tesla - базираната в Шотландия фирма

...
Най-големият външен инвеститор в Tesla - базираната в Шотландия фирма
Коментари Харесай

Най-големият външен акционер в Tesla намали дела си в компанията

Най-големият външен вложител в Tesla - основаната в Шотландия компания Baillie Gifford & Co., понижи каузи си в компанията за произвеждане на електрически коли съобщи Си Ен Би Си.

Според заявления в Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) английската компания е понижила каузи си в компанията на Илон Мъск от 6,32% на 4,25%.

На фона на тази информация книжата на Tesla поевтиняха с 14,7% в ранната търговия на Нюйоркската фондова борса, преди да завършат сесията със спад от 5,83%.

В публично изказване от  Baillie Gifford обясниха, че не престават да гледат с оптимизъм на дълготрайните вероятности пред компанията на Мъск и че решението да понижат каузи си в нея се дължи на правила на компанията, които лимитират % на притежавания от нея портфейл в дадена акция на фона на мощното повишаване на акциите на производителя на електрически автомобили.

„ Значителното повишаване на акциите на Tesla значи, че би трябвало да понижим собствеността си в компанията, с цел да отговорим на разпоредбите, които лимитират тежестта на акциите в една компания като част от портфолиото на нашите клиенти “, разяснява Джеймс Андерсън от Baillie Gifford.

„ Ние обаче считаме да останем значими акционери през идните години. Гледаме с доста оптимизъм на бъдещето на компанията “, добави той.

Акциите на Tesla нарастнаха с над 465% от началото на годината. Този растеж се дължи значително на това, че компанията регистрира четвърто следващо тримесечие на облага на 22 юли, което ще и разреши да стане член на показателя the S&P 500.

В понеделник книжата на Tesla скочиха с над 12%, откакто компанията направи делене (сплит) на акции 5 към 1. Целта на този ход е да се понижи цената на книжата за самостоятелните вложители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР