Най-големият туроператор, който води британски туристи у нас – Balkan

...
Най-големият туроператор, който води британски туристи у нас – Balkan
Коментари Харесай

Без британски туристи у нас и през юли

Най-големият туроператор, който води английски туристи у нас – Balkan holidays UK, анулира цялата си чартърна стратегия до България за целия месец юли. Това оповестиха за TravelNews от компанията. " Поради продължаващата неустановеност към условията за пътешестване през юни, взехме доста сложното решение да отменим всички наши чартърни полети за България, които включват полет и пакетни ваканции до 31 юли 2021 година в това число ", се споделя в писмо на Александър Стоянов, ръководещ шеф на туроператора. Досега полетите на туроператора бяха анулирани до края на юни.

На процедура е на път втори сезон българското Черноморие да остане без английски туристи, които са основен пазар за огромните курорти. Другият огромен туроператор TUI UK също към този момент разгласи, че няма да пусне чартърите си до България до края на юли. Хотелиерите не чакат изобщо да тръгнат полетите единствено за месец август.

България продължава да бъде в жълтата зона във Англия за дестинация, до която не е целесъобразно да се пътува. При завръщане от нашата страна би трябвало да се стои под наложителна карантина. Въпреки че случаите на ковид у нас понижават, Англия следи % на имунизираните, обезпечаването на карантинни хотели и тестването на непознатите туристи във всяка дестинация. И по трите индикатора България не е напреднала.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Българското Черноморие ще остане без английски туристи това...

От друга страна във Англия се усилват случаите със инфектирани от новите варианти на ковид.. Той изрази вяра доникъде на юли да е реализиран така наречен " стаден имунитет ", само че също по този начин предизвести, че новите варианти на ковид могат да наложат още удължавания на ограниченията. Англия трябваше да анулира напълно Коронавирус блокадата на 21 юни. Заради внезапния скок на новите случаи на ковид в страната обаче редица специалисти приканиха анулацията на рестриктивните мерки да бъде отсрочена. Целта е повече хора да могат да бъдат ваксинирани с първа и втора доза.

През последните седмици междинният брой позитивни проби е скочил с близо 50%. Причината е " Делта " разновидността на ковид (индийският вид, б.р.), който към този момент господства в страната. Още при започване на юни здравният министър Мат Хенкок предизвести какво се чака. Твърде рано е да се каже дали английското държавно управление ще се придържа към проекта си за цялостно унищожаване на Коронавирус рестриктивните мерки в Англия на 21 юни, сподели той. Министърът изясни, че индийският вид на COVID-19, който сега господства в Англия, е оказал " доста доста " влияние за хода на пандемията. Ханкок предизвести, че се бележи още един растеж на случаите на ковид.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР