Най-големият турнир на национално ниво в Южна Америка – Копа

...
Най-големият турнир на национално ниво в Южна Америка – Копа
Коментари Харесай

САЩ ще бъде домакин на Копа Америка през 2024 година

Най-големият шампионат на национално равнище в Южна Америка – Копа Америка, ще се организира в Съединени американски щати през 2024 година и ще включва 10 тима от Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) и шест от района на КОНКАКАФ. КОНКАКАФ – Конфедерацията на Северна и Централна Америка, и Карибския полуостров, съобщи, че шампионатът ще бъде взаимно проведен от двете асоциации.

Новината идва като част от серия на нови съдействия сред конфедерациите на Северна и Южна Америка. Съединени американски щати, Мексико и Канада ще одобряват взаимно Световното състезание през 2026 година, а Копа Америка е считан за идеална подготовка за най-големия интернационален футболен конгрес. Това ще подсигурява още, че трите страни-домакини, които се класират автоматизирано за снадки формат на Мондиала с 48 тима, ще разполагат с спомагателни публични мачове за подготовка.

Съединени американски щати преди одобри специфичното издание на Копа Америка по случай 100-годишнината на конкуренцията през 2016, в което също имаше тимове от КОНКАКАФ. Шестте страни от конфедерацията ще би трябвало да се класират за Копа Америка посредством Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ през сезон 2023/24. Изданието на Копа Америка следващата година в началото се очакваше да бъде признато от Еквадор, само че страната се отхвърли от вероятно домакинство. КОНКАКАФ добави, че през 2024 ще провежда Финална четворка с най-хубавите четири клуба от двата района. Четирите участващи клуба, по два от всяка конфедерация, ще се класират посредством актуалните клубни шампионати в КОНМЕБОЛ и КОНКАКАФ.

Ще има и ново съдействие в женския футбол, като КОНКАКАФ кани четирите най-хубави отбора от Южна Америка да играят в новия шампионат за дами Голд Къп през 2024. Съревнованието също ще се организира в Съединени американски щати и ще включва Бразилия, Колумбия, Аржентина и Парагвай. „ Това е партньорство за поддръжка на настоящото израстване на мъжкия и женския футбол в КОНКАКАФ и КОНМЕБОЛ, и в действителност ще бъде от взаимна изгода за двете конфедерации. Работейки ръка за ръка с КОНМЕБОЛ, ние ще осигурим елитни шампионати, които ще подсигуряват повече благоприятни условия за нашите федерации и които знаем, че буйните почитатели желаят да видят “, разяснява президентът на КОНКАКАФ Виктор Монталяни.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР