Най-големият телевизионен канал за джаз и класическа музика MEZZO за

...
Най-големият телевизионен канал за джаз и класическа музика MEZZO за
Коментари Харесай

54 милиона души ще гледат A to JazZ 2019


Най-големият ефирен канал за джаз и класическа музика MEZZO за първи път в партньорство с български фестивал

 

Безпрецедентен триумф отбелязва най-мащабният джаз фестивал у нас A to JazZ. Изключителното интернационално самопризнание се свързва с обстоятелството, че най-голямата телевизия в света, напълно отдадена на джаза, класическата музика и танца, ще снима и излъчи основно наличие от тазгодишното събитие, очакващо всички почитатели сред 5-и и 7-и юли в Южен парк 2. Решението на влиятелния канал е подтикнато от високото качество на фестивала и огромния интерес на европейската аудитория към него. Поканата за това основно партньорство, без аналог за българската музикална сцена, идва от програмните шефове на MEZZO поради изключителното благосъстоянието от настоящи локални и задгранични актьори, представящи най-новата си продукция на фестивала, както и с помощта на потвърденото равнище на организация.

MEZZO има зад тила си съвсем 30-годишна история и покритие на пет континента – Европа, Азия, Северна Америка, Австралия и Африка. Водещият френски ежедневник Le Figaro назовава канала „ покровител на човечеството “. Зрителите по света надвишават 54 милиона, а забавен факт е, че България е една от водещите европейски страни по брой клиенти на глава от популацията - над 1 300 000 за 2018 година Каналът към този момент излъчва рекламен клип на A to JazZ 2019, като интернационалният отзив е повече от положителен, а фестивалът чака огромен брой гости от Европа.

Деветото издание на трите фестивални дни, идни на 5-и, 6-и и 7-и юли в Южен парк 2, ще събере най-младите международни и български актьори под намерено небе. Хедлайнери са безспорните новатори Jacob Collier, Christian Scott aTunde Adjuah и Ghost-Note, а тази година акцентът в програмата залага на младото потомство в музиката и авангардните смесици от стилове. Освен на гостуващите световнопризнати звезди, фестивалът обичайно дава сцена и на огромен брой родни обединения и музиканти.

За повече информация по отношение на съпътсващата стратегия, елементи и настоящи вести към A to JazZ 2019 следете Фейсбук и Instagram, както и уеб страницата www.atojazz.bg. Официалните хаштагове на фестивала са #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2019.

A to JazZ Festival се организира с изключителната поддръжка на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата. Конференцията A to JazZ Talks се организира в поддръжката на Столична стратегия „ Култура “ и Национален фонд „ Култура “.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР