Най-големият сайт за пловдивска литература на различни езици Plovdivlit изпраща

...
Най-големият сайт за пловдивска литература на различни езици Plovdivlit изпраща
Коментари Харесай

Plovdivlit изпраща годината с 1765 произведения от 191 автор...

Най-големият уебсайт за пловдивска литература на разнообразни езици Plovdivlit изпраща годината с 1765 творби от 191 създателя. Въпреки нелеката за изкуство и литература 2021 година, в уеб страницата гостуваха със свои творби създатели от Пловдив, страната, Европа и света.

Уникалният многоезичен уебсайт за литература се оказа необикновено сполучлива платформа за създателите във времето на пандемия, когато срещите онлайн с читатели са съвсем невъзможни, а издаването на книги и тяхната реализация на пазара е сложна поради рестриктивните мерки.

В уеб страницата през тази сложна за връзки година гостуваха със свои прозаични и поетични произведения писатели от Северна Македония, Косово, Германия, Франция, Израел, Съединени американски щати, Китай и доста други страни. Поетите, прозаиците, есеистите и литературните критици бяха показани с произведения на родния си език с превъзходни преводи на български.

В многоезичния книжовен уебсайт към този момент се разгласяват произведения на съвсем всички европейски езици, а тази година беше добавен и арменски. Така пловдивските създатели имаха опцията да поддържат връзка, въпреки и виртуално, с изявени имена от европейската и международна литература.

Така многоезичният книжовен уебсайт навлиза в шестата си година, давайки платформа за изява на пловдивски и международни създатели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР