Най-големият публичен холдинг в България и една от големите независими

...
Най-големият публичен холдинг в България и една от големите независими
Коментари Харесай

Еврохолд пуска нови акции, за да набере средства за сделката за ЧЕЗ


Най-големият обществен холдинг в България и една от огромните самостоятелни бизнес групи в Югоизточна Европа - Еврохолд  АД, възнамерява нарастване на капитала си посредством емисия нови акции на Българската фондова борса ( БФБ ), посредством която компанията ще притегли до 100 млн. евро лични средства. Предложението ще бъде гласувано на изключително общо заседание на акционерите на 10 април.  

Предмет на общественото предложение ще бъдат малко над 79 млн. нови елементарни акции , всяка с номинална и емисионна стойност - надлежно 1 лева и 2.50 лева За задачите на нарастването на капитала Еврохолд ще разгласява проспект, който следва да бъде утвърден от Комисията за финансов контрол. Емисията ще се смята за сполучлива, в случай че бъдат записани най-малко 40% от новите акции (31.6 млн. акции ). Инвестиционен медиатор по нарастването на капитала ще е Евро-Финанс АД.         

“Набраните средства ще бъдат употребявани за финансиране на придобиването на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България и за вложения в развиването на двата съществени бизнеса на холдинга - енергетика и обезпечаване ”, разяснява Васил Стефанов, началник “Сливания и придобивания ” в Еврохолд.

Основните акционери в Еврохолд , включително мажоритарният - Старком Холдинг АД, удостоверяват присъединяване си в идното нарастване на капитала. В случай на нужда от лични средства за завършването на договорка та с ЧЕЗ Груп преди завършването на процедурата по нарастване на капитала на холдинга, главните акционери в Еврохолд  имат подготвеност да ги дават незабавно посредством различен инструмент и съгласно размера на притежавания от тях дял в компанията.        

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР