Най-големият процес в съвременната история на Франция започна в сряда

...
Най-големият процес в съвременната история на Франция започна в сряда
Коментари Харесай

В Париж започна най-големият процес за терористичните атаки от 2015 г.

Най-големият развой в актуалната история на Франция стартира в сряда с 20 обвинени, упрекнати за офанзивите в Париж, при които 130 души бяха убити през ноември 2015 година, предава БГНЕС. Процесът ще продължи 9 месеца.

Самоубийственият атентат и нападението с оръжие от три екипа джихадисти в питейни заведения, заведения за хранене и музикалното заведение ``Батаклан`` - планувани в Сирия от ``Ислямска държава`` - е най-тежкото следвоенно безчовечие на френска територия. Единственият оживял нападател, Салах Абдеслам, ще бъде на подсъдимата пейка с още 13 обвинени в особено построено оборудване в центъра на Париж. Процесът против други шестима е неприсъствен. Те са изправени пред доживотни присъди, в случай че бъдат наказани.

Районът към съда беше блокиран в сряда и въоръжени служители на реда с кучета патрулираха много преди началото на правосъдното произвеждане.

``Навлизаме в неизвестното``, сподели Артър Денуво, оживял при нападението на музикалната зала ``Батаклан`` и президент на Life for Paris, асоциация на жертвите. ``Нямаме самообладание да стартира, само че се чудим по какъв начин ще протече през идващите девет месеца``, сподели той.

Процесът ще продължи до май 2022 година със 145 дни планувани чувания, включващи към 330 юристи, 300 жертви и показания от някогашния президент Франсоа Оланд през ноември.

Франция беше наранена от вълна от офанзиви на джихадисти, настоящи по схемата на ``самотен вълк`` миналата година, а вътрешният министър Жералд Дарманин съобщи, че 1000 служители на реда ще дежурят, с цел да подсигуряват сигурността на процеса.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР