Най-големият производител на играчки в света Lego записа рекордни приходи

...
Най-големият производител на играчки в света Lego записа рекордни приходи
Коментари Харесай

Lego записа рекордна печалба

Най-големият производител на играчки в света Lego записа рекордни доходи и облага за първата половина на 2021 година Постъпленията са нарастнали с 46% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и са достигнали 3.6 милиарда $. Чистата облага е скочила със 140% и е била 990 млн. $. Важно е да се има поради, че 2020 година беше най-силната за датския производител на играчки в последните пет години, което прави резултатите от 2021 година още по-впечатляващи.

Компанията отвори интеракивен магазин в Ню Йорк, като в него с изключение на обичайните комплекти от конструктурr, може да се видят модели на самия град, както и интерактивни елементи, които да забавляват децата. Отварянето на нови магазини е обмислен стратегичеси ход от компанията, като сходни обекти са открити на стотици разнообразни дестинации, без значение от пандемията от ковид. Lego също по този начин отвори магазин на круизния транспортен съд AIDAprima и пусна първия комплект, който е въодушевен от китайската просвета - Monkie Kid.

Според изпълнителния шеф Нийлс Кристиансен приходите не са нарастнали поради пандемията, а стратегическите вложения в артикули, магазини, самата марка, както и обстоятелството, че компанията разполага със фабрики на три континента, което подсигурява диверсификация и самостоятелност от проблеми с световната верига на доставки. " По принцип ще търсим области, където можем да ускорим растежа си на всички места ", съобщи Кристиансен пред Financial Times. Една сходна сфера е материалите, които се употребяват за основаването на тухлите, които сформират един комплект на Lego. Компанията разгласи през юни, че се надява да стартира производството на тези тухли от рециклирани бутилки за питиета, като задачата е това да се случи в идващите 18 до 24 месеца.

Кристиансен не изключи и опцията да има шестмесечни доклади, които да демонстрират резултати, близки до тези от 2017. Това беше най-слабата година за компанията напоследък, което докара и до промяната на управлението и назначението на настоящия изпълнителен шеф. " Не взехме решенията, които взехме в последните две години, с цел да имаме добра половин година; направихме го, с цел да стартираме един резистентен напредък. Възможно ли е да има половин години в бъдеще, в които да сме долу? Така мисля ", показа датчанинът.

Световният водач в производството на играчки е благосъстоятелност на семейството Кристиансен (различна от тази на изпълнителния директор) и тяхната фондация, които Кристиансен поздрави, поради обстоятелството, че " влагат в дълготрайното и стабилно бъдеще на компанията ". Компанията също по този начин стана най-големият частен донор в акцията за справяне с ковид и вредите, нанесени от него, на UNICEF. Датският производител на играчки отдели 70 млн. $ в помощ на идеята.

Най-големият производител на играчки в света Lego записа рекордни доходи и облага за първата половина на 2021 година Постъпленията са нарастнали с 46% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и са достигнали 3.6 милиарда $. Чистата облага е скочила със 140% и е била 990 млн. $. Важно е да се има поради, че 2020 година беше най-силната за датския производител на играчки в последните пет години, което прави резултатите от 2021 година още по-впечатляващи.Компанията отвори интеракивен магазин в Ню Йорк, като в него с изключение на обичайните комплекти от конструктурr, може да се видят модели на самия град, както и интерактивни елементи, които да забавляват децата. Отварянето на нови магазини е обмислен стратегичеси ход от компанията, като сходни обекти са открити на стотици разнообразни дестинации, без значение от пандемията от ковид. Lego също по този начин отвори магазин на круизния транспортен съд AIDAprima и пусна първия комплект, който е въодушевен от китайската просвета - Monkie Kid.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР