Най-големият производител на чипове за мобилни устройства, Qualcomm, започва мащабни

...
Най-големият производител на чипове за мобилни устройства, Qualcomm, започва мащабни
Коментари Харесай

Qualcomm ще съкрати между 1000 и 1500 служители

Най-големият производител на чипове за мобилни устройства, Qualcomm, стартира огромни редуциране измежду своите чиновници. Целта е да бъдат понижени разноските на компанията с 1 милиарда $. Такова заричане дадоха ръководителите ѝ пред акционерите през януари, когато бе отказана договорка по придобиване от страна на Broadcom.

Според източници на Bloomberg съкращенията могат да обиден до 1500 души. От телевизионния канал ABC 10 News пък, който е основан същия град, където е и самата компания – Сан Диего, Съединени американски щати, оповестяват ще бъдат уволнени над 1000 чиновници. Qualcomm потвърдиха съкращенията, само че не разкриха повече данни.

 Qualcomm ще редуцира сред 1000 и 1500 чиновници

Очаква се съкращенията да обиден както краткотрайни по този начин и непрекъснати служащи. От Qualcomm изясняват, че са разглеждали и други разновидности за усъвършенстване на дейностите, които не са предполагали понижаване на щата.

Към момента, по данни на Counterpoint Research, за компанията работят 33,8 хиляди души. Около 3,3 хиляди от тях са били наети през финансовата 2017 година, която завърши през септември.

Оборотът на Qualcomm за същия интервал бе 22,3 милиарда $ – с 5 на 100 по-малко по отношение на финансовата 2016 година Чистите доходи пък доближиха 2,5 милиарда $, спадайки с цели 57%.

Всички съкращения ще бъдат извършени в щата Калифорния, където компанията разполага с огромни офиси с Сан Диего и Сан Хосе. Според Bloomberg настоящето стесняване на личния състав е част от по-мащабна стратегия в тази тенденция. Първите чиновници са били съкратени на 18 април.

Компанията изпитва компликации свързани с падащи продажни от 2015 година За финансовата 2018 година се предвижда те да спаднат с 3 на 100.

През ноември м.г. Broadcom предложи 130 милиарда $ с цел да закупи Qualcomm. Това щеше да трансформира купувача в третия по величина състезател на пазара на полупроводници след Intel и Samsung. Едно сходно обединяване щеше да сътвори обединен снабдител на цяла редица от основни съставни елементи за смарт телефони.

Също по този начин, в случай че беше станала факт, договорката щеше да е най-едрата в историята на електронния бранш. Тя щеше да засенчи сливането на Dell и EMC за 67 милиарда $ през 2015 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР