Най-големият производител на бижута в света Pandora пуска колекция с

...
Най-големият производител на бижута в света Pandora пуска колекция с
Коментари Харесай

Pandora пуска колекция с изкуствени диаманти

Най-големият производител на бижута в света Pandora пуска сбирка с диаманти, създадени в лаборатория. Първата серия на бижута с неизкопаеми скъпоценни камъни ще бъде пусната този месец в 269 обекта в Съединени американски щати и Канада, както и онлайн.

Базираната в Копенхаген компания разгласи предходната година, че стопира да продава добити диаманти. Брандът се надява да притегли по-млади купувачи с по-евтини и по-устойчиви камъни, които „ обезпечено не идват от конфликтни зони “.

„ Създадените в лаборатория диаманти са също толкоз красиви, колкото и добитите, само че са налични за повече хора “, сподели основният изпълнителен шеф Александър Лацик в изказване.
Проучване на Bain & Company демонстрира, че лабораторно отгледаните диаманти бележат растеж в търсенето и спад в цените спрямо добитите по натурален път. Дори компании като De Beers и Swarovski са предизвикани да прекратят своята десетилетна политика на отбягване на синтетичните способи в бижутата си.
Производството на отгледани в лаборатория диаманти е енергоемко, само че от Pandora настояват, че в своята активност ще разчитат на възобновима сила. Скъпоценните камъни ще бъдат направени благодарение на технология, при която въглеводородна газова примес се нагрява до 800 градуса по Целзий, стимулирайки отлагането на въглеродните атоми върху дребен елмаз, който пораства в кристал пласт по пласт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР