Най-големият петролен танкер пое 199 550-километрово пътуване към зона за

...
Най-големият петролен танкер пое 199 550-километрово пътуване към зона за
Коментари Харесай

Най-големият петролен танкер се отправи към зона за съхранение на нефт в Азия

Най-големият петролен танкер пое 199 550-километрово пътешестване към зона за предпазване на петрол в Азия. Той е последният транспортен съд, който съумя да заинтригува пазара на доставки и търговията с горива от месеци насам. Танкерът, благосъстоятелност на белгийската компания Euronav, транспортира гориво, което е с по-ниско наличие на сяра. Компанията цели да съхранява петрола в Азия, с цел да е подготвена, когато влязат в действие новите условия за горивата на корабите, написа Bloomberg.

Танкерът, наименуван Океания, е дълъг повече от 365 метра и е на над 16 години. Той може да побере количеството нефт, което употребяват за ден Англия и Франция, взети дружно. По проект Океания би трябвало да дойде в Сунгай Линги в Малайзия в края на септември. Дълбочината, с която се движи във водата и предходните му курсове дефинират танкера като ултра огромен транспортьор на недопечен нефт.

Океания, която сега плава край Западна Африка, e почнала да натрупа товари в Средиземно море от март. Планът на Euronav е да употребява супертанкера за предпазване на гориво, с цел да може да отговори на разпоредбите, известни като IMO 2020. Според тях комерсиалните кораби би трябвало да понижат излъчванията на сяра, които отделят. Когато корабът дойде в Източна Азия, той ще се причисли към армада от превозвачи, които също съхраняват артикули, отговарящи на наредбите.

" Това е чудноват и забавен метод да се отговори на условията IMO 2020. Той не изключва опасности, само че е забавен и е по-сложен от методите на останалите компании ", споделя Ерик Хавалдсън, анализатор на корабните доставки в Pareto Securities AS в Осло.

Стратегията IMO 2020

Съгласно разпоредбите, избрани от Международната морска организация в Лондон, от януари по-голямата част от корабите ще би трябвало да употребяват гориво, съдържащо по-малко сяра.

Горивата, които би трябвало да отговорят на условията от IMO 2020, евентуално ще са по-скъпи от тези, които превозвачите употребяват в този момент. Това ще принуди някои притежатели да похарчат милиарди долари за съоръжение, което да им разреши да продължат да употребяват настоящето гориво. Повечето от превозвачите обаче, в това число и Euronav, са избрали да употребяват безвредни горива.

Новите правила изискват фирмите да понижат сярата в горивото за корабите от 3,5% до 0,5%. Експерти настояват, че сярата е извършител на киселинните дъждове и води до болести при хората като астма и белодробен рак.

Със съхраняването на желаното гориво на своя голям транспортен съд, Еuronav ще може отговори на условията, когато новите правила влязат в действие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР