Най-големият китайски кораб за военноморско обучение отплава за Филипините, предаде

...
Най-големият китайски кораб за военноморско обучение отплава за Филипините, предаде
Коментари Харесай

„Приятелска“ обиколка: Най-големият китайски военен кораб отплава за Филипините

Най-големият китайски транспортен съд за военноморско образование отплава за Филипините, съобщи Ройтерс. Пътуването е част от районната му „ другарска “ обиколка и се случва на фона на възходящото безпокойствие от китайските морски действия в Южнокитайско море.

Съединени американски щати и Канада провеждали обучение в Тайванския проток

Гигантският подготвителен транспортен съд Qijiguang, по-голям от характерен „ унищожител “, напусна Бруней и се насочи към Филипините. Обиколката му продължава към 40 дни, като включва Виетнам и Тайланд.

В края на пътуването си Qijiguang и неговият екипаж от 476 военноморски студенти и офицери ще преминат през Жълто море, Източнокитайско море, Южнокитайско море, Тайландския залив и западната част на Тихия океан.

Обучението, провеждано от кораба, ще бъде концентрирано върху навигацията, битката с пиратството и стрелбата с леки оръжия, съгласно китайските държавни медии, които са определили прекосяването му в района като „ приятелско “.

Предстоящото му идване във Филипините се случва на фона на напрежението със съседите по отношение на Южнокитайско море, за което претендира най-вече Китай, само че елементи от него са декларирани и от Виетнам, Тайван, Бруней, Малайзия и Филипините.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР