Най-големият инвестиционен фонд в света увеличава вложенията си в складови

...
Най-големият инвестиционен фонд в света увеличава вложенията си в складови
Коментари Харесай

Blackstone е вложил в складови площи $70 милиарда

Най-големият капиталов фонд в света усилва вложенията си в складови обекти до 70 милиарда $, следвайки новите трендове в световната търговия на дребно.

От 2010 година насам Blackstone Group е придобил към 10 хиляди хектара (1 милиард квадратни фута) логистични площи, реализрайки световна стратегия в региона на електронната търговия. Сега финасовата компанията залага съответно на складови обекти от така наречен " последна миля ".

Сега Blackstone купува складовото отделение на Colony Capital, Colony Industrial, за 5,9 милиарда $. Според изказването на капиталовия колос, договорката включва придобиване на към 557 хектара (60 милиона квадратни фута) складова повърхност в 465 индустриални здания на 26 пазари в Съединени американски щати, както и спомагателна операционна платформа. Очаква се транзакцията да бъде закрита преди края на тази година.

Според Bloomberg всички тези уреди се характеризират с това, че те служат основно като " последната миля " от веригата за доставки и са от решаващо значение за фирмите, които се стремят да доставят артикули на потребителите допустимо най-бързо.

" Ние сме най-големият покупател на хранилища по целия свят. Вече инвестирахме към 70 милиарда $ в това, основавайки се на елементарна наклонност: търговията със артикули се движи от физическа търговия към онлайн търговия на дребно ", съобщи изпълнителният шеф на Blackstone Джонатан Грей в изявление за Bloomberg Global.

По-рано тази година Blackstone закупи складови площи от сингапурската GLP Pte. за $18,7 милиарда. В края на 2018 година капиталовият колос купи Gramercy Property Trust за 7,6 милиарда $. През последните две години компанията добави повече от 360 милиона квадратни фута към своите логистични активи (3 344,51 хектара) от промишлените площи в Съединени американски щати, създавайки портфолио, което да се конкурира с логистичния колос Prologis Inc.

Според августовския отчет на Green Street Advisors през първата половина на 2019 година наемите за търговски пространства в Съединените щати порастват по-бързо от предстоящото. Забавянето на растежа в търговията и производството може да забави темпа на повишението на тези наеми през 2020 година, само че инвеститорското търсене остава " горещо за покупко-продажби от всевъзможен размер ", цитира Bloomberg фрагмент от разбора.

Colony Capital от своя страна се преориентира от складова благосъстоятелност към центрове за обработка на данни и инфраструктура за клетъчни връзки. От компанията обявиха, че имат намерение да усилят каузи на вложенията си в цифрови активи до 90% от общото портфолио. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР