Най-големият индийски автопроизводител Mahindra & Mahindra подготвя бюджетен кросовър със стилен дизайн,

...
Най-големият индийски автопроизводител
Mahindra & Mahindra подготвя бюджетен кросовър
със стилен дизайн,
Коментари Харесай

Mahindra готви съперник на Duster?

Най-големият индийски автопроизводител Mahindra & Mahindra приготвя бюджетен кросовър със моден дизайн, който би трябвало да излезе на пазара през 2023 година. Това е отговорът на компанията на нарастващото търсене на нови модели в кросовър сегмента на пазара. В удостоверение на намеренията си производителят публикува първото изображение на евтиния си кросовър, който би трябвало да се конкурира с Dacia/Renault Duster.

Засега новоият модел се води под името S301, само че по-късно ще получи към този момент известното име Mahindra XUV500. Всъдеход с това име се произвежда от 2011 година насам, само че има раменна структура и към този момент е стар. За да не загуби известното име, производителят реши да го употребява и за новия модел.

Първоначално бюджетният кросовър Mahindra беше плануван да се прави на платформата B772 на Ford, само че американският автомобилен гигант анулира договорката. В резултат на това индийците трябваше да се задоволят с платформа на SsangYong. Тя е приспособена за новия артикул, който ще се доставя с 1,5-литров дизелов мотор или 1,5-литров бензинов турбо мотор със 160 к.с.

Съдейки по оповестеното изображение, новият XUV500 ще получи необятна радиаторна решетка, LED оптика със комплицирана форма, масивна ризница, "плаващ " покрив и оригинални джанти. Основният пазар на продажби ще бъде Индия, където колата ще се появи през 2023 година. По-късно се планира кросовърът да се продава и в други страни.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР