Най-големият хидроенергиен комплекс в света - водноелектрическата централа Санся в

...
Най-големият хидроенергиен комплекс в света - водноелектрическата централа Санся в
Коментари Харесай

Най-голямата ВЕЦ в света започна да изпуска вода, за да повиши нивото на река Яндзъ

Най-големият хидроенергиен комплекс в света - водноелектрическата централа " Санся " в Китай, стартира да изпуска вода, с цел да увеличи равнището на река Яндзъ в междинното и долното ѝ течение, заяви Китайската централна телевизия.

Изпускането на водата стартира в 12:00 ч. локално време във вторник. Според телевизионния оператор това ще разреши през идващите няколко дни да се попълнят 500 млн. куб. м вода в Яндзъ.

Според репортажа други 300 млн. куб. м ще бъдат освободени от резервоари в горната част на Яндзъ.

Водноелектрическата централа Санся е най-голямата електроцентрала в света: тя се намира на река Яндзъ в централната китайска провинция Хубей. Инсталираният потенциал на компанията е 22,5 ГВт.

За шести следващ ден Централната метеорологична администрация на Китай вкара най-високото алено равнище на заплаха в редица райони поради необикновената гореща вълна. Очаква се в сряда термометърът да доближи 39-40°C в редица региони на Шаанси, Анхуей, Хубей, Хунан, Дзянси, Джъдзян, Фудзиен, Съчуан, Гуейджоу, Гуанси-Чуански самостоятелен регион, както и в градовете Шанхай и Чунцин.

В някои елементи на басейна на река Яндзъ не са падали превалявания в продължение на повече от 20 поредни дни , а броят на дните с извънредно високи температури е надхвърлил 30. В провинциите Съчуан, Хубей, Хунан, Анхуей, Дзянси и град Чунцин горещата вълна нанесе съществени вреди на земеделските земи, а към 830 000 души имат усложнен достъп до питейна вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР