Най-големият европейски финтек Revolut, който се оценява на 4,5 млрд.

...
Най-големият европейски финтек Revolut, който се оценява на 4,5 млрд.
Коментари Харесай

Revolut започна да увеличава таксите си

Най-големият европейски финтек Revolut, който се прави оценка на 4,5 милиарда евро, обяви, че стартира да усилва таксите си, което рамкира нова фаза на развиване на компанията.

В главната си част функционалностите на Revolut бяха безвъзмездни, с което компанията привличаше нови консуматори. Мобилното приложение, което разрешава бързи парични преводи и търговия с акции, към края на 2020 година към този момент има 12 млн. потребителя, като от тях 1,1 млн. души всекидневно употребяват услугите му. По информация на компанията потребителите на Revolut в България са над 100 000.

Въвеждането на нови такси визира главните услуги – превод на пари, изтегляне на кеш от банкомат, тъговия с акции:

Превод на пари
До момента всички банкови преводи през приложението бяха безвъзмездни. Преводите сред консуматори на Revolut остават безвъзмездни. Безплатни остават и преводите в евро до всяка страна в границите на европейската банкова система SEPA.

От 23 април обаче изпращането на пари отвън тези изключения ще коства 0,3% от сумата (минимално 0,5 лева и оптимално 10 лева.) когато изпратената сума е във валутата на получателя (например когато се пращат долари към банкова сметка в САЩ). Когато обаче изпратената сума не е във валутата на получателя таксата ще закрепена и е 6 лева за прехвърляния в $, паунд, евро или швейцарски франк, и 10 лева за всяка друга валута. Собствениците на Premium и Metal карти получават надлежно 1 и 3 безвъзмездни превода месечно.

Тегления на банкомат

Към момента главният проект на Revolut разрешава 450 лева месечно изтегляне на банкомат без такса, след което се заплаща 2% на всяко изтегляне. От 23 април се вкарва нов предел – 5 броя тегления месечно, като такса се постанова без значение кой от двата лимита свърши първи. Таксата за изтегляне с изключение на 2% ще е и най-малко 1 лева Платените проекти Plus, Premium и Metal няма да имат нови предели, за тях ще влезе само в действие новата стойност на таксата от най-малко 1 лева

Търговия с акции

От 1 март потребителите на главния проект Standard ще имат 1 безвъзмездна договорка (вместо 3 както досега) без комисионна, а употребяващите Premium – 5 вместо 8. Освен това таксата за държане на акциите се трансформира от 0,01% на 0,12% от цената им годишно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР