Най-големият доставчик на телевизия в България "Булсатком" има избран нов ...

Най-големият доставчик на телевизия в България "Булсатком" има избран нов

Спас Русев купува Булсатком

Най-големият снабдител на телевизия в България "Булсатком " има определен нов притежател - Спас Русев, оповестява "Капитал ".
Русев е подал оферта от над 120-130 млн. евро, като на финалната права е имало още един претендент - притежателят на "Теленор България " PPF Group. И двете оферти са били близки като стойност, а спечелилият е бил определен поради изискванията да изплати сумата бързо.
Година след продажбата на БТК Спас Русев ще влезе в нов оператор, като е определен за желан покупател на извършения от вложителите в компанията търг. Той купува през обвързваното сдружение "Вива корпорейт България ", основано през април, в което шефове са две задгранични лица. Негов притежател е записаната в Люксембург компания Viva Corporate, която пък е основана през 2016 година и тогава за притежател е посочен тъкмо Русев. Единствените въпросителни са дали и за какъв брой време ще го ръководи независимо, или ще препродаде компанията (или просто най-големия й актив - абонатите) на различен състезател, написа още изданието.

Източник: bulnews.bg
PromoMall.bg