Най-големият акционер на Credit Suisse - председателят на Саудитската национална

...
Най-големият акционер на Credit Suisse - председателят на Саудитската национална
Коментари Харесай

Председателят на Саудитската национална банка подаде оставка след кризата с Credit Suisse



Най-големият акционер на Credit Suisse - ръководителят на Саудитската национална банка (Saudi National Bank) Амар Абдул Уахед Ал Худайри, чиито мнения неотдавна предизвикаха срив на акциите на швейцарската банка, подаде оставка, се показва в изказване Saudi Exchange в понеделник, оповестява " Файненшъл таймс ".

Според изказването, оставката се дължи на " персонални аргументи ". Заедно с оставката на Ал Худайри, Саудистската националната банка одобри и оставката на ръководещия и основен изпълнителен шеф на банковата група Саид Мохамед Ал Гамди, като той ще размени Ал Худайри на поста ръководител. В същото време Талал Ахмед Ал Керейджи ще стане изпълняващ длъжността основен изпълнителен шеф на Саудитската национална банка.

По-рано този месец Ал Худайри разяснява в изявление, че ръководената от него Саудистска национална банка, притежаваща 9,99% от Credit Suisse, не е отворена да даде нови вложения на швейцарската банка, в случай че бъде поискано сходно предложение за спомагателна ликвидност. Тогава той означи, че закупуването на повече акции би повишил саудитския дял над 10 % и това би предизвикало " регулаторен проблем ".

Коментарите му бяха в главната на рецесията в швейцарската банка и за нейното придобиване от UBS.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР