Най-големите литературни врагове сключиха предколедно примирие: Милен Русков връчи наградата

...
Най-големите литературни врагове сключиха предколедно примирие: Милен Русков връчи наградата
Коментари Харесай

Русков връчи награда на врага Господинов, 19` с медийния приз на Столичната библиотека

Най-големите литературни врагове подписаха предколедно помирение: Милен Русков връчи премията Писател на годината на Столичната библиотека на Георги Господинов. Той е бил най-търсеният създател от читателите на градската културна институция. А те са към този момент 52 000, с 20 000 повече за последните 4 години, както означи шефът на библиотеката Юлия Цинзова.

Сред другите водачи в класирането като най-четени родни създатели на художествена литуратура са Владимир Зарев, Захари Карабашлиев, Алек Попов и - шокиращо за мнозина, само че предстоящо съгласно равглистите за продажби в книжарниците - Венета Райкова, чиято премия взеха издателите й от Ентусиаст. В региона на известното нехудожествено четиво наградата отиде при Анна Заркова, а в областта на науката най-търсен е проф. Овчаров.

Наградата за детска писателка с най-вече прочитания се падна на издателката Божана Апостолова за нейната поредност приказки, особено съчинени за внучката й Малката Божана. Столичната библиотека отличи и няколко медии за поддръжката им към културната институция. Сред електронните това са Българска национална телевизия и бТВ, а от печатните - вестник 19 минути. Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи премията за четец на година - млада дама от София, взела и върнала тази година над 150 книги на библиотеката.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР