Най-големите компании в света са все в света на технологиите,

...
Най-големите компании в света са все в света на технологиите,
Коментари Харесай

Ето кои са най-големите технологични компании по пазарна стойност

Най-големите компании в света са все в света на технологиите , а четири от тях са на пазарна стойност от над 1 милиарда $, което се случва за пръв път от началото на пандемията Covid-19.

Въпреки приликите си, всяка от петте огромни софтуерни компании (Amazon, Apple, Фейсбук, Microsoft и Alphabet) имат разнообразни разбивки на паричния поток и траектории на напредък. Вижте в канала във

Apple - 1.58 трилиона $

Единствената компания, която не означи огромни нараствания на приходите през 2019 година, беше Apple. Все отново колосът се прави оценка на цели 1.58 трилиона $ по данни от началото на юли 2020 година и остава водач измежду Big Tech, както в чистия приход, по този начин и в пазарната капитализация.

Microsoft– 1.56 трилиона $

За първа година облачните услуги и сървърните артикули са донесли по-голям приход(25.9%) на компанията от Microsoft Office пакета(25.2%). Цели 16.2% от приходите са пристигнали от Windows операционните системи.

Amazon – 1.44 трилиона $

Amazon означи извънредно мощна 2019 година. Тя е компанията с най-големи доходи за годината, като приходите от онлайн продажби и услуги на трети страни са се нараснали с съвсем 30 милиарда $, до момента в който Amazon Web Services и Amazon Prime са нараснали приходите са с  15 милиарда $ общо.
 Amazon iStock/Getty Images

Alphabet – 1.02 трилиона $
Рекламните доходи на Alphabet от Гугъл, Youtube, Gmail и Гугъл Maps се усилиха с 20 милиарда $ и съставляват 70% от общите доходи на компанията. Междувременно Гугъл Cloud  непрекъснато усилва каузи си и трансформира в личен сегмент с доходи от 8,9 милиарда $.

Фейсбук - 665.04 милиарда $

Единственият приет колос измежду софтуерните компании, който е на пазарна стойност под 1 трилион $ регистрира 98.5% от приходите си от единствено един сегмент – реклами във Фейсбук. Поради нарастването на хората, които употребяват рекламните услуги на обществената мрежа тя е повишила прихода си с 20 милиарда $.
 Фейсбук iStock/Getty Images

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР